Türkiye genelinde uygulanan ‘imar barışı’ uygulaması, Çaykara’da, Uzungöl ile yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan binlerce kaçak yapının sahiplerini harekete geçirdi. Vatandaşlar yaylalarda inşa edilen 60 70 yıllık ahşap evleri için de imar barışı için müracaatta buluyor.
Çaykara ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de Çaykara ve yaylalarında yıkım kararı bulunan ayrıca önceden inşa edilen beton ve eski ahşap yapı sahipleri, uygulamadan yaralanmak için başvuruda bulunmaya başladı. Kaçak yapı sahipleri, “İmar barışı devletin bize verdiği bir haktır. Yıllarca yaylalarda sorun olan ve binlercesinin yıkım kararı bulunan yapıların kullanım hakkının verilmesi bu yapıların devlet tarafından tescillenmesi anlamına geldiği gibi, kaçak yapı nedeniyle devam eden mahkemelerin ve ceza davalarının düşmesi bizi rahatlatmıştı”
Doğa harikası Uzungöl’de de İmar kanununa muhalefet suçundan 1,5 yıl ile 4 yıl arasında hapis cezası alan ve binaları yıkım aşamasına gelen 862 kişi imar barışından yararlanmak için başvuru yapmaya başladı. İmar barışı uygulamasından yararlanmak isteyen yapı sahipleri, e-devlet üzerinden online olarak ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca görevlendirilen resmi kurumlar üzerinden başvuruda bulunabiliyor.
Eski Ahşap Evler İçin de Müracaat Yapılıyor
Çaykara’nın yaylalarında inşa edilen ahşap yapılar ve tarihi 50 yıllık ve üzeri ahşap evler içinde imar barışı kapsamında yapı sahipleri müracaatta buluyor.
atalarimizdan kalan tapulu kusmer yaylamizi “trabzon büyükşehir oluyor hizmet alacağız “ayağıyla elimizden aldılar.simdi de imar barışı! affı demiyorlar farkindaysaniz.turkcesi şu arkadaş sen araziye kondun hirsizsin parayı ver affedelim seni.ben hirsiz değilim benim hakkıma tecavüz eden bu zihniyet hirsiz.ben var olan hakkımı helal etmiyorum devlete bu konuda.ali cengiz oyunu yapacaksın bana dolaylı olarak hirsiz diceksin yok ole yağma.