ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6003
EURO
34,8766
ALTIN
2.495,92
BIST
9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Melahat Balcı Çilingir; “Çaykara’ya Bir Hanım Eli Değmeli”

Melahat Balcı Çilingir; “Çaykara’ya Bir Hanım Eli Değmeli”
20.11.2013 09:30
A+
A-

Çaykara Belediye Başkan Aday Adayı Melahat Çilingir, ikinci kez aday ama daha iddialı

günebakış: Melahat Hanım, Allah hayırlı etsin. Çaykara’dan Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvuruda bulundunuz. Bir bayan aday adayı olarak önce sizi tanıyalım. Sonra siyasetle ilişkinizi öğrenelim.

Melahat Balcıoğlu Çilingir: 1950 Çaykara doğumluyum. Kasabanın yerlisiyim. İlk ve ortaokulu Çaykara’da tamamladım. Liseyi Trabzon’da okudum. 1970’te doktor Bayram Çilingir’le evlendim. 1971’de oğlum dünyaya geldi. 1980 yılında eşimi kaybettim. Ankara, İzmir dolaştım ve sonrasında tekrar Trabzon’a geldim.

günebakış: Çaykara’da mı?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Hayır. Trabzon’da ikamet ediyorum. Çaykara’da da babadan kalma evimiz var. Çaykara’da kadın kollarından da görevli olarak orayı idare ediyordum. Bu zaman aşımı tabi AK Parti’nin yönetimindeki kişilerden verilen tüm görevleri yerine getirdim. Sonra Safiye Seymen bana ‘Neden Çaykara’ya belediye başkan aday adaylığını koymuyorsun?’ dedi.

günebakış: Aslında mücadele sürecine sizi Safiye Hanım soktu öyle mi?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Tabi onun da desteğiyle daha da güçlü oldum. Ve tabi ilk önce Çaykara Belediye Meclis Üyeliği’ne adaylığımı koydum. Kazandım. Bir süre orada görev aldım. Ondan sonra geçen seçimlerde tekrar belediye başkan aday adaylığımı koydum.

günebakış: Çaykara bir hanımefendinin belediye başkanlığına hazır mı size göre?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Çaykara’da insanlar göründüğünden çok daha sosyaldir. Ben kasabada doğup büyüdüğüm için halkla tamamen diyalog halindeydim.

günebakış: Kasabanın yerlisiyim diyorsunuz. Kasabanın yerlisi bir de yabancısı mı var?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Önceden biliyorsunuz yerel seçimlerde kasabının yerlisi olmayan adaylığını koyamaz, oy kullanamaz. Öyle bir sistem vardı. Geçen seçimlerde de vardı. İlçede oturmak zorunluydu. Kasabanın yerlisi olmak zorundaydı. Trabzon büyükşehir olunca şimdi bütün köyler de oy kullanacak. Köydeymiş, kasabadaymış o problemler artık ortadan kalktı.

günebakış: Köylü, kasabalı olursa köylüler gelir Çaykara’yı alırlar mı, öyle mi?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: O hiç belli olmaz. Adayına göre değişir.

günebakış: Siyasete ilginiz de buradan geldi. Önünüzde ne görüyorsunuz? Mesela neden Çaykara ve belediyecilik?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Aslında şöyle dikkat ettim. Çaykara’ya gelen belediye başkanları yalnız Çaykara’da değil, Doğu Karadeniz’deki başkan adayları tamamen erkek. Hiç bayan gelmedi. Ben de hanımlarla olsun, beylerle olsun yakın diyalogdayım. Onların hep fikirlerini alıyorum. Bir bayan gelse nasıl olur? Bir erkek gelse nasıl olur? Baktım erkekler de, bayanlar da bir bayan gelse sıcak bakacaklarını gösterdiler.

günebakış: Yani Çaykara’ya bir hanım eli değmesi gerekiyor öyle mi?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Evet. Değmesi gerekiyor.

günebakış: Peki ne var aklınızda. Mega projeleriniz olarak 1-2 tanesinden bahseder misiniz?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Çaykara tamamen doğa ile iç içedir. Turist yönünden çok popüler bir yerdir. Sadece Uzungöl’le kalmıyor. Tüm köyleri hakikaten turizme açılan çok güzel bir yer. Kesinlikle yüksek okul açmayı düşünüyorum. Allah’ın izniyle tabi. Burada ağırlık vereceğim konu turizmdeki davranış, misafirperverlik gibi konulara ağırlık vereceğim.

günebakış: İkinci bir projeniz daha vardı?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: İkinci projem silah fabrikasını açabilmek. Çaykara halkı çok sanatkardır, çok beceriklidir. Hem bir iş sahası açmış olacağız hem de Çaykara’nın el sanatlarını dünyaya açmış olacağız.

günebakış: Temayülden çıktınız mı? Nasıl geçti?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Temayülden nasıl çıkıp çıkmadığımı hiç merak etmiyorum, sormuyorum. Çünkü temayül bence o kadar etkili olmuyor.

günebakış: Peki anketlerden çıkacak mısınız?

Melahat Balcıoğlu Çilingir: İnanıyorum. Güveniyorum.

günebakış: Hayırlısı olsun. Peki Çaykara’ya ve Trabzon’a son sözlerinizi alalım.

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Çaykara, Trabzon’un en şirin ve en güzel kasabasıdır. Eğer bir bayanın eli değerse daha da mükemmel şeyler olacağına inanıyorum.

günebakış: Kolay gelsin. Başarılar diliyoruz…

Melahat Balcıoğlu Çilingir: Teşekkür ederim, sağolun…

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.