ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5680
EURO
34,7221
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Mustafa Sayar Bodrum-Selçuk etabını Birinci Bitirdi

Mustafa Sayar Bodrum-Selçuk etabını Birinci Bitirdi
26.04.2013 20:28
A+
A-

Çaykaralı milli bisikletçi Mustafa Sayar49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 182 kilometrelik Bodrum-Selçuk etabını kazandı.Konya Torku Şekerspor formasıyla yarışan Mustafa Sayar, “Genel ferdi klasmanda Turkuaz Mayo’nun sahibi oldum. İstanbul’daki finişe kadar Turkuaz Mayo’yu koruyacağım. Şimdiden tüm gözlerin üzerime çevrildiğini hissediyorum” dedi.

Bodrum’dan Selçuk’ta tamamlanan 182 kilometrelik etapta zafere ulaşan Konya Torku takımından Mustafa Sayar oldu. Sayar etabı 4:40:09’luk derecesiyle kazandı. Mustafa Sayar böylece genel klasmanda liderliği eline geçirmiş oldu. Sayar, ikinci sıradaki Berhane’nin 41 saniye önünde yer alıyor. Etabın sonlarına doğru genel klasman lideri Europcar takımından Natnael Berhane’nin lastiği patladı. Ancak bir süre sonra takım arkadaşlarının yardımıyla yeniden ana gruba yerleşmeyi başardı. Etapta Türkiye Güzellikleri klasmanında Katusha takımından Mikhail Ignatiev liderliğini korudu.

Çaykaralı Milli sporcumuz  Sayar, katıldığı basın toplantısında şunları söyledi:

“Uzun bir etap oldu. Çok sıcaktı hava. Bazen bozuk asfaltta ilerledik. Bu bozuk asfalt bisikletçilerin en sevmediği ortamdır. Ona rağmen ilerledim. Son yokuşa gelmeden önce müthiş bir tempo vardı. Tüm takımlar yokuşçularını öne taşımak için çaba sarf etti. Bana bu mücadelede büyük yardımları olan takım arkadaşlarımla birlikte iyi yer tuttuk. Bana yardımcı oldular. Son yokuşa gelmeden önce müthiş bir tempo verdiler. Atağımı yaptığımda açıkçası birincilik için pedal bastım. Başka bir şansım yoktu. Bunu erken yapmak zorundaydım. Son kilometrede arkama baktığımda anladım ki birinci oluyorum. Tüm gücümle çizgiyi geçtim. Destek veren herkese başta sponsorumuz Konya Torku Şekerspor’a çok teşekkür ederim. Altı aydır ailemi görmüyorum. Buraya gelirken çok çalıştım. Nisan ayında hazır olmak bir bisikletçi için zordur, ben şu anda bunu başardım.”

GABROVSKİ, İYİ SPORCUYDU
Geçen yıl Turkuaz Mayo’yu kazanan, ancak daha sonra eski takım arkadaşı Ivaylo Gabrovski’nin dopingli çıkmasıyla ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Mustafa Sayar, kendisini çok rahat hissettiğini, herhangi bir sorun yaşamayacağını ifade etti. Sayar, “Gabrosvki çok iyi bir sporcu. Maalesef geçen yıl hırsının kurbanı oldu. Benim bu konularla hiçbir alakam yok. Umarım bir sorun yaşamam” dedi.

Sayar, bundan sonra işinin zor olduğunu ve tüm gözlerin kendi üzerine çevrildiğini şimdiden hissettiğini de bildiğini söyledi.

Kaynak:Fanatik.com.tr

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.