UEFA tarafından başlatılan “Asker selamı” ile ilgili soruşturmanın duruşması dün İsviçre’de yapıldı, Türkiye Futbol Federasyonu bu konu hakkında detaylı bir savunma hazırladı.
Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA’nın başlattığı “asker selamı” ile ilgili soruşturma kapsamında savunma verdi. Nihat Özdemir, Servet Yardımcı’yla birlikte milli futbolculardan Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun da, din sosyolojisi uzmanı Prof. Dr. Çaykaralı Kemal Ataman’la beraber oturumda yer aldı.
Almanya ve Fransa’nın başvurusu üzerine Fransa-Türkiye ve Türkiye-Arnavutluk maçlarındaki “asker selamı” olarak yapılan gol sevinci araştırılmış, “Provokatif politik davranış” olarak yorumlanmıştı. Etik ve disiplin müfettişinin raporu üzerine yapılan duruşmada TFF, bunun bir politik karşılığı olmadığını anlattı.
TFF adına başkan Nihat Özdemir, başkan vekili Servet Yardımcı (UEFA Yönetim Kurulu üyesi) ve yönetimden İsmail Erdem ile genel sekreter Kadir Kardaş olmak üzere iki yabancı avukat, heyetin karşısına çıkarken, Avrupa’da top koşturan iki milli futbolcu Milanlı Hakan Çalhanoğlu ve Everton’dan Cenk Tosun da savunmaya eşlik etti.
TFF’nin savunmasında, kendilerini şikayet eden Fransa’nın yıldız ismi Antoine Griezmann’ın 2018 Dünya Kupası şampiyonluğu sonrasında Emmanuel Macron’a karşı verdiği asker selamı da yer aldı.
Karar bugün
Heyette, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde din sosyolojisi bölümünde görev yapan Prof. Dr. Kemal Ataman da yer aldı. Ataman da “asker selamı”nın din sosyolojisi açısından anlamını anlattı.
Başarılı bir savunma verdiklerini dile getiren TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Asker selamının siyasal bir simge olmadığını anlattık. İkna edici bir savunma oldu. Herhangi bir cezayla karşılaşacağımızı sanmıyorum” dedi. Kararın bugün verileceği öğrenildi.
Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Of ve Çaykara ilçelerinde tamamladı. 1992 yılında mezun olduğu Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne 1994 yılında din sosyolojisi araştırma görevlisi olarak atandı. The Catholic University of America’da (Washington, DC) 1998 yılında yüksek lisansını, 2003 yılında doktorasını tamamlayıp yurda döndü ve Marmara Üniversitesi’ne intisap edinceye kadar (2018) Uludağ Üniversitesi’nde din sosyolojisi hocası olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında Almanya Bayreuth Üniversitesi Kültür Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2015-2016 yılları arasında TRT Diyanet kanalında “Akıl Çıkmazı: Çelişkilerimizin İtirafı” adlı programı hazırlayıp sundu. Çeşitli dillerde yayımlanmış makale, kitap ve kitap bölümü yazarlığının yanında, Turgay Gündüz’le birlikte Ilahiyat Studies adlı uluslararası derginin editörlüğünü yürütmekte olan Ataman evli ve iki delikanlı babasıdır. Akademik ilgi alanları: Din sosyolojisi, felsefi ve teolojik hermeneutics, Katolik dini geleneği, beşerî ve sosyal bilimler metodolojisi.
Munevverimize tesekkur ediyoruz. Her kosulda ve seviyede soyleyecek sozumuzun olmasi ve bu cok muhim konuda munevverlerimizin insiyatif almasi, acilmasi cok gereksiz olan bu sorusturmada seviyesiz uefa yonetiminin dersinin verilmesi harika oldu. Tesekkurler
HOCAM KÜFFARA NE YAPSAK BOŞ..LAKİN YURD İÇİ DALKAVUKLAR “TRABZONSPOR”UMUZA HERTÜRLÜ ALİ-CENGİZ OYUNLARINDAN GERİ KALMIYORLAR…
BU GİDİŞATIN SONU HİÇ İYİ GÖRÜNMÜYOR…SELAMLAR..