ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5013
EURO
34,8201
ALTIN
2.488,07
BIST
9.557,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
reklam

Trabzon Valisi Öz: Uzungöl’de Fahiş Fiyat Olmayacak, Denetleyeceğiz

Trabzon Valisi Öz: Uzungöl’de Fahiş Fiyat Olmayacak, Denetleyeceğiz
18.11.2013 10:03
A+
A-

Göreve geldiği günden bu yana sürekli olarak halkın içinde olan sürekli halkın sorunları ile ilgilenen Vali Abdil Celil Öz 17 Kasım Pazar Günü Uzungöl’de halkın sorunlarını dinledi Beraberinde Çevre ve Şehircilik Trabzon İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, ile birlikte tatil gününü halkın sorunlarını dinlemeye ayıran Vali Abdil Celil Öz’ü Uzungöl’de Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Agün, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa Tahan, Uzungöl Kur’an Kursu Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Akyüz ve kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı.

Vali Abdil Celil ÖZ ilk olarak Belediye Başkanı Abdullah Agün’ü makamında ziyaret etti. Uzungöl’ün sorunları hakkında Belediye Başkanı ile fikir alış verişinde bulundu. Daha sonra Uzungöl Halkı toplantı salonuna alındı.

Vali Abdil Celil ÖZ ilk olarak kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Valilik olarak Uzungöl’e büyük önem verdiklerini, Trabzon’u kalkındırmanın yolunun Uzungöl’ü geliştirmek ve de kalkındırmaktan geçtiğini ifade etti. Uzungöl’deki sorunların hepsini iyi bildiklerini ve bu sorunların çözülmesi aşamasında hazırladıkları projeler ile birlikte Belediye Başkanı ve Kaymakam ile ortak hareket ettiklerini ifade etti.

Uzungöl’ün en önemli değerinin göl olduğunu bundan dolayı göle büyük önem verdiklerini ifade eden vali Abdil Celil ÖZ “Bunun için gölü korumak zorundayız. Şu an itibarı ile mevcut Uzungöl Ortaokulunun kenarında kurulu bulunan prefabrik binayı acilen bulunduğu yerden kaldırıyoruz. Onun yerine okula ek bina koyacağız. Daha sonra gölün 4 tarafınının çevre düzenlemesini sağlayarak burayı modern bir görünüme kavuşturmak istiyoruz. Gölün çevresini 360 derece çevre düzenlemesini yaparak yürüyüş bandı olarak insanların hizmetine sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Projemiz hazırdır.Çalışmaların bir bölümü zaten devam ediyor. En kısa zamanda bitirmeye çalışıyoruz.

Halktan gelen bir soru üzerine Uzungöl’ün en büyük sorununun plansız yapılaşma olduğunu, bunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini anlatan Vali Abdil Celil ÖZ “Daire Amirlerimin bana verdikleri bilgiye göre Uzungöl’ün Yeni İmar Planı hazır. Bakanın imzasına sunulmuş. Ancak önümüzdeki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan BAYRAKTAR burada olacak. Kendileri Uzungöl’ü de ziyaret edecekler. Ben vatandaşlarıma söz veriyorum. Uzungöl’ün İmar Planı problemini bizzat Bakan Bey ile görüşeceğim ve de planın bir an önce çıkması için elimden geleni yapmaya çalışacağım.

Uzungöl’ün Turizmdeki en büyük sorunlarından birinin Turizmde hizmet kalitesini bulunduğu yerden daha yukarılara çıkarmak olduğunu ifade eden Vali Abdil Celil Öz ”Turizmde fahiş fiyat uygulamasının bundan sonra valilik olarak sıkı takipçisi olacağız. Burayı sürekli denetleyeceğiz. Bu şekilde Turizm işletmelerinin müşterilerden keyfine göre gelişigüzel ücret almasının önüne geçeceğiz ”dedi.

Tescilli evler ve 2B arazilerinin satışı ile ilgili bir soruya bunun bir devlet politikası olduğunu, kendilerinin bu konuda çok fazla yapabilecekleri bir şey bulunmadığını ifade eden Vali Abdil Celil ÖZ “İnsanlar hem turizmden para kazanmak istiyor. Hem de kendilerini kalacak konut istiyor. Bunun ikisinin bir arada olması zor. Tescilli evler ile ilgili olarak şunu söyleyebiliriz. Tescili yapılan evlerin tescilden çıkarılması oldukça zor görünüyor. Ancak Tescilli olmayan evler tescilli olabiliyor. Bu konuda dilekçe vermek gerekiyor.

2 B kapsamında Orman vasfını kaybetmiş arazilerin yeniden hak sahiplerine devredilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Abdil Celil ÖZ vatandaşların İlçe Kadastro Müdürlüğü ile irtibata geçmesini istedi.

Bu tür sohbet ve halkın sorunlarını dinleme toplantılarının bundan sonra da devam edeceğini ve halkın sorunlarını çözebilmek için ellerinden gelen gayreti bundan sonra da göstermeye devam edeceklerini belirten Vali Abdil Celil ÖZ bu toplantıların belli periyotlar ile yapılacağını ve Uzungöl’ün her sorununa el atmaya hazır olduklarını ifade ederek sohbet toplantısına katılanlara teşekkür etti toplantıyı tamamladı.

kaynak: Malbet.net

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.