ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
17°C
Trabzon
17°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
reklam

Uzungöl’de kar yerine horon var

Uzungöl’de kar yerine horon var
28.02.2015 22:22
A+
A-

Çaykara Belediyesi ile İstanbul Federasyonu’nca ortaklaşa düzenlenen ‘Karadeniz Kar Festivali’nin birincisi turizm merkezi Uzungöl’de düzenlendi.

Kış turizmine katkı sağlamak amacıyla organize edilen festivale katılan vatandaşlar göl etrafında kemençe eşliğinde horon oynarken, yapılan konuşmalarda festival sayesinde bölge turizminin canlanacağı belirtildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından göl çevresine kurulan platformda yöresel sanatçıları sahne aldı

Festivalde konuşan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız birer konuşma yaparken bölgenin turizm açısından önemine vurgu yaptı.

İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, festivalin başlangıç olduğunu belirterek, “Bu festival sadece bir başlangıç olacaktır. Çaykara’da yaşanan çığ felaketi nedeniyle etkinliğimizi bu tarihe aldık. Amacımız, Uzungöl’ü kış turizminde tanıtmak ve bu yönde dünyaya bir mesaj vermektir” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ise, festivallerin önemini dile getirerek, “Turizm, günümüz itibariyle en popüler hizmet dalı olarak şu anda lider pozisyonunda bir sektör haline geldi. Bunda hepimizin payı var. Biz diyoruz ki; turizm sadece yaz aylarına ve belirli bölgelere sıkışmasın, yerli ve yabancı turistlere yönelik çeşitli alternatiflerimizi sunalım. İşte bu tur festivallerin tanıtıma katkısı büyüktür. Bu organizasyonun Uzungöl’de turizmi 12 aya yayacağına inanıyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılar kemençe eşliğinde horon oynadı. Göl manzarasında oynanan horona bölgeyi ziyarete gelen Arap turistler de ilgi gösterirken, etkinlik yarınki programın ardından sona erecek.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.