ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5978
EURO
34,8331
ALTIN
2.497,37
BIST
9.457,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Çaykara 15 Yıldır Ciddi Hizmetler Almıştır

Çaykara 15 Yıldır Ciddi Hizmetler Almıştır
21.11.2013 10:17
A+
A-

Çaykara 15 Yıldır Ciddi Hizmetler Almıştır 1

Çaykara Belediye Başk

anı Ak Parti Aday Adayı refik Albayrak 15 yıllık Taşkıran Belediye Başkanlığı tecrübesini ve Çaykara Belediye Başkanlığına bakışını Günebakış Gazetesi’ne anlattı.

günebakış: Sayın Başkan, 3 dönemdir aktif siyasetin içerisindesiniz, belediye başkanısınız. 15 yıllık bir tecrübeniz var. Taşkıran’da belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Çaykara insanını yakinen tanıyorsunuz. Şimdi

de Çaykara’ya hizmete soyundunuz. Adaylığınız, ilçede nasıl karşılandı?

Refik Albayrak: Benim aday adaylığım, hen

üz kimse bir şey açıklamamışken konuşulan bir konuydu. O günden beri devam eden bir süreç var.

günebakış: “Refik

Bey aday olacak, aday olsa iyi olur” şeklinde bir beklenti mi vardı?

Refik Albayrak: Evet, “Aday olmalı” şeklinde bir beklenti vardı. Zaten Çaykara halkının yıllardır bizim için devam eden bir teveccühü vardır. Bu süreç kendiliğinden gelişen bir süreç değil tabi ki. Biz, 15 yıldır Taşkıran’da belde belediye başkanıyız. Tüm Taşkıran halkına hizmet sunduğumuz gibi, Çaykara halkına da hizmetler sunduk. İlçenin her bir köyüne, yaylasına kadar 15 yıl boyunca hizmette bulunmanın gururunu yaşadık.

günebakış: Önümüzdeki seçimde Çaykara bütün olarak oy kullanacak. Sultan Murat Yaylası’ndan Uzungöl’e kadar, Bayburt sınırına dayanan büyük bir Çaykara var önümüzde. Çaykara için size özgü düşündüğünüz mega proje olarak ne var?

Refik Albayrak: Çaykara için 15 yıldır kafa yoran bir durumumuz var. Çaykara, 4 belde ve bir ilçe belediyesi ile koordineli olarak çalışarak belli mesafeler almıştır. Tabi ki hizmetler eksik ve yetersiz olabilir. Ancak hem Türkiye hem de dünyanın değişik bölgelerinden, özellikle Arap dünyasından turist akını olan ilçemizi, planlananların çok üzerinde, farklı tasarımlarla, farklı planlama yöntemleriyle estetik bir yapı haline getirmemiz lazım. Sadece Çaykara’da yaşayanların değil, oraya gelebilen herkesin zevkine hitap edebilecek yeni bir Çaykara inşa etmek gerekiyor.

günebakış: Aday adaylarının fazla oluşunun sebebi, konuşmuş olduğumuz aday adayların görüşüne göre “Çaykara’nın yeterince iktidarın gücünden ve nimetlerinden yararlanamaması” olarak düşünülüyor. Dışarıdaki büyük Çaykara imajına karşın, Çaykara’nın büyüyüp gelişemediğini, ziyaret eden insanların da şaşkınlık içerisinde olduğunu söylüyorlar. Sizin görüşünüz nedir?

Refik Albayrak: Ben, bu düşüncelere katılmıyorum. 15 yıldır yerel yönetim olarak görev yapan biri olmam sebebiyle bu görüşlere kesinlikle katılmıyorum. Ben,  15 yıl önceki Çaykara’yı da biliyorum, bugünkü Çaykara’yı da biliyorum. Merkezi hükümet kanalıyla, Çaykara’da çok ciddi hizmetler var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Uzungöl çevresinde yapmakta olduğu çok önemli çalışmalar var. Bozulmuş silueti toparlayacak ciddi çalışmalar da yapılıyor. Bütün beldelerimizde altyapı çalışmaları devam ediyor. Su ve kanalizasyon sorunumuz yoktur.

günebakış: Kanalizasyon sorununu çözdü mü Çaykara? Solaklı Deresi’ne bağlayarak mı çözdü?

Refik Albayrak: O sorun devam ediyor ama lokal çalışmaları tamamlandı. İller Bankası kanalıyla şu anda devam eden Çaykara, Ataköy, Taşkıran Belediyeleri’nin yapmış olduğu çalışmaların projelendirilmesi devam ediyor. Çaykara’da 5 dönümlük bir arazi üzerinde arıtma tesisi oluşturacağız. Derelere akıtma kesinlikle olmayacak.

günebakış: HES’lerden sonra Solaklı Deresi’nde atık sular, dere sularından daha fazla akacak. Doğru mu?

Refik Albayrak: Doğrudur.  Bu yüzden kanalizasyon çalışmalarının daha hızlı bir şekilde halledilmesi ve tamamlanması gerekiyor.

günebakış: Çaykara’da aday adayı sayısının fazla olmasını neye bağlıyorsunuz?

Refik Albayrak: Aday adayı sayısının fazla olması, “Ben de bu hizmet yarışının içerisinde olayım” düşüncesi, kendini bu noktada yeterli görme ve medeni cesaret gösterebilme özelliklerinden kaynaklanıyor. Belki daha fazla sayıda aday adayı da olabilirdi. Ama şimdilik böyle bir tabloyla karşı karşıyayız.

günebakış: Çaykara ve Trabzon kamuoyuna son olarak neler söylemek istersiniz?

Refik Albayrak: Çaykara ile ilgili çok fazla düşüncemiz mevcut. Lakin Çaykara’nın öncelikle çok ciddi imar sorunları var, çok ciddi çevre sorunları var ve Türkiye’nin her yerinde mevcut olan işsizlik sorunu burada daha üst düzeyde var. İmar noktasında Çaykara’da yapılması gereken, mekansal planlamaların hızlı bir şekilde yapılması. Mekansal planlamadan kastım ise şu: ‘Her mahalleyi, her yöreyi kendi mekansal özelliklerine göre planlamak ve bu planlamaların ardından ciddi bir kentsel dönüşüm.’ Çaykara’yı hem insanımızın rahat edebileceği hem de bölgeyi ziyaret eden insanları daha mutlu edecek bir görünüme kavuşturmak gerekir. Turizmde çeşitlendirme ayakları oluşturularak, eko turizmden, dağ turizmine ve kış turizmine kadar bölgeyi canlandırmak gerekiyor. Zaten bölgede bu konularla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların daha hızlı yürümesi noktasında çaba sarf etmek, yerel yönetimin bu konuda yatırımcıların önünü açması gerekiyor. Memleketlerini düşündükleri zaman çocukça duygulara kapılan insanlarımız var. Bu çok önemli bir potansiyel.

günebakış: “Çaykaralılık her şeyden önemli” görüşü…

Refik Albayrak: Evet ama bu görüşü maalesef çok iyi kullanabilmiş değiliz. Taşkıran ve Çaykara’da eğitim noktasında bunu belli bir miktar kullandık ama hala çok ciddi eksiklerimiz var. Ziyaret ettiğimiz ağabeylerimizin bize bu noktada kırgınlıkları var. “Gelmediniz, gitmediniz. Biz başka yerlere yatırımlar yapıyoruz da kendi memleketimizde neden yapmayalım” diye serzenişte bulunuyorlar. Bizim, bu potansiyeli çok ciddi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.

günebakış: Başarılar diliyoruz…

Refik Albayrak: Teşekkürler…


Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.