ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5692
EURO
34,6876
ALTIN
2.508,26
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Kurtuluşu Çoşkuyla Kutladık

Kurtuluşu Çoşkuyla Kutladık
28.02.2008 15:44
A+
A-

Kurtuluşu Çoşkuyla Kutladık 1 Çaykara’mızın 90. Kurtuluş yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Törenler Atatürk anıtına çelenklerin konmasıyla başladı.
Cumhuriyet meydanında saat 09:30’da başlayan törenlere kaymaka

m vekili Önder Coşğun, belediye başkan vekili Ayşe Zengin, Garnizon komutanı Personel Üsteğmen Abdulkadir Yıldırım. Daire amirleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Tören temsili milis kuvvetlerinin şehrin kurtarılmasının canlandırmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, kaymakam Önder Çoşğun, belediye başkan Vekili Ayşe Zengin Garnizon komutanı Personel Üsteğmen Abdulkadir Yıldırım halkın kurtuluş bayramını kutladılar. Ardından belediye başkan vekili Ayşe Zengin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında; “Osmanlı İmparatorluğunun 1. dünya savaşına girmesiyle nedeniyle pek çok cephede savaşmak zorunda kalan Osmanlı ordusu yanlış sevk ve idare sonucu Sarıkamış’ta 90 bin askerimizin donarak şehit olması sonucu doğu cephesinde zayıf düşen ordumuz, Rus kuvvetlerine yenildi. Doğudan ve kuzeyden Rus askerleri yurdumuzu istila etmeye başladılar.
31 Mart 1916 tarihinde de Çaykara’mızı istila ettiler. İki yıl süren istila Bolşevik ihtilalinden yaklaşık bir yıl sonra 27 şubat 1918 de şanlı kurtuluş güçlerimiz Çaykara’mızı hürriyetine kavuşturdular. Komşularımız stratejik önemi nedeniyle ülkemiz üstünde daima kötü emeller beslemişlerdir. Türk ordusu inancı ve şanlı mücadelesiyle düşmana karşı daima galip geldi gelmeye de devam edecektir. Kuzey Irakta başarılı bir harekat başlatan kahraman ordumuza başarılar diliyorum. Kuzey Irak harekatı nedeniyle Belediyemiz tarafından tertiplenen Kurtuluş gecesi kuzey Irak harekatı nedeniyle iptal edilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet kahraman ordumuza başarılar dilerim.” Dedi.

Belediye başkan vekili Ayşe Zengin7in konuşmasının ardından Çaykara çok Programlı lisesi folklor ekibi, Vatandaşlar dan kurulu bir horon ekibi ve Zeki Bilge İlköğretim Okulu folklor ekibi yöremize ait oyunlarını sergilediler.
Daha sonra Prof. Dr. Orhan Durgun yönetiminde ki Çaykara-Dernekpazarı Derneği folklor ekibi yöremizin oyunları başta olmak üzere, Akçaabat ve Tonya yöresinden oyunlar sergilediler.
Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, İçişleri Bakanı Cemil Çiçek, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sanayi ve ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK, Trabzon Milletvekilleri Safiye Seymanoğlu, Kemalettin Göktaş, Asım Akyan, Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı
Deniz Baykal, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı zeki Sezer, Başbakanlık Müsteşarı Seyfullah hacmüftüoğlu, Edirne Valisi Nusret, Miroğlu, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaaddin Ersoy, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve şair Mikdat Bal kutlama mesajı gönderdi.

Törende ayrıca Çaykara Okullarda düzenlenen “Vatan” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Kurtuluş töreni resmi geçit ile son buldu.
Resimleri Büyük Görmek İçin Üzerlerine
Tıklayınız>>>

 

 

Resimleri Büyük Görmek İçin Üzerlerine
Tıklayınız>>>

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.