ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
reklam

Çaykara’nın elektrik kabusu

Çaykara’nın elektrik kabusu
08.03.2015 16:54
A+
A-

Çaykara’da elektriklerin sık sık kesilmesi vatandaşın canına tak etti.  Elektriklerin sık aralıklarla gidip gelmesi elektronik cihazları da ciddi şekilde etkilemeye başladı. Vatandaşlar banyoya giremez, asansöre binemez duruma geldi. Evin hanımı fırına bir şey koysam acaba elektrikler kesilir mi korkusunu yaşamaya başladı.

Çaykaralılar; ”Günü gününe borçlarımızı ödüyoruz. Hatta kullanmadığımız elektriğin parasını da ödüyoruz. Hani bir suç olur faili bulunamaz ya da suçlu firari olur… O zaman dürüst vatandaşa “Suçluyu bulamadık cezasını sen öde” gibi bir şey çıkıyor ortaya . Böyle bir mantık olur mu? Bir ürünün bir fiyatı olur, satış yaparken giderler de içine konur. Hiçbir lokantacı yemeği satarken, soğana şu kadar salçaya bu kadar, tuza o kadar verdim demez. Yemeğin yekun fiyatını söyler. Elektriğin tek bir fiyatı olmalı. Onun payı, bunun payı, sanki kırk haramiler ganimet bölüşüyor gibi bir şey.

Bazı vatandaşlar da; ”Hem her saniye elektrik kesintisi korkusu yaşıyoruz, hem de elektriği pahalı  satın alıyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Her taraf HES doldu. Karpuzun üretildiği yerde karpuz ucuz olur. Akaryakıt bile Rafineriye uzaklığına göre fiyat değişikliğine uğrar. Elektrikte bu durum niye uygulanmıyor, neden hala daha elektriğimizi İkizdere’den geliyor anlamış değiliz? Dağıtımı devlet yaparken ne bu kadar elektrik kesintisi oluyor, ne bu kadar fatura ödüyorduk.“ diyorlar.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.