ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5667
EURO
34,6983
ALTIN
2.487,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

76 Gündür Kayıp Yılmaz, Hayvan Aranırken Bulundu

76 Gündür Kayıp Yılmaz, Hayvan Aranırken Bulundu
31.10.2014 07:28
A+
A-

17 Ağustos 2014 Pazar günü yayladaki evinden “Ormana gidiyorum” diyerek evden çıkan Zekeriya Yılmaz(81) kayıp olan hayvanı bulmaya çalışılırken 76 gün sonra bulundu. Yılmaz’ın cansız bedeni Çaykara İlçesi Belekaniyo Mezrası’nda bulundu.

zekeriye_yilmaz1

Trabzon’un Çaykara İlçesine bağlı Yeşilalan Mahallesi nüfusuna kayıtlı Zekeriye Yılmaz, 17 Ağustos 2014 günü yayladaki evinden “Ormana gidiyorum” diyerek evden ayrılmıştı. Kaybolduğu anlaşılan Yılmaz’ı arama çalışmaları günlerce devam etmişti. Köylülerin yanı sıra arama çalışmalarına, Çaykara İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler, eğitilmiş köpeklerle AKUT, Trabzon Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı AFAD ve  Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri de katılmıştı. Yaklaşık 1 ay süren yoğun arama çalışmaları sonuç vermemişti.

Çaykara İlçesi Baltacılı Mahallesi eski muhtarı Hüseyin Şahin ile köy halkından Yakup Şahin, Belekaniyo Mezrası’nda dün kayıp olan öküzü bulmak için arama çalışmalarına başladı. Gececin geç vakitlerine kadar arama çalışmaları sürerken, kayıp hayvan bulunmadı. Bu sırada ormanlık alan içerisinde ceset görülürken, sarp arazi nedeniyle bunun teyidini yapamadılar. Eski Muhtar Hüseyin Şahin ile köylü Yakup Şahin, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte belirtilen yere gittiklerinde 76 gün önce kayıp olan Zekeriya Yılmaz’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Olaydan haberdar edilen Yeşilalan Mahallesi Muhtarı Yusuf Yılmaz’de başta jandarma olmak üzere ilgili birimleri haberdar etti.  Öte yandan kayıp hayvanda Yakup Şahin’in eşi Katibe Şahin tarafından da sabahın ilk ışıklarıyla canlı olarak bulundu.

Olayla ilgili gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Eşi ve çocuğu olmayan Yılmaz 2010 yılının Temmuz ayında Yeşilalan köyü Tufa yaylasında ormanlık alanda kaybolmuş ve olaydan  iki gün sonra  vatandaşlar tarafından ormanlık alanda sağ olarak bulunmuştu.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.