ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5262
EURO
34,7427
ALTIN
2.488,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Aday Çokluğu Demokratik Bir Zenginliktir

Aday Çokluğu Demokratik Bir Zenginliktir
21.11.2013 12:11
A+
A-

Aday Çokluğu Demokratik Bir Zenginliktir 1

Aday çokluğu demokratik bir zenginliktir

Çaykara’da hedeflerinin % 80’ine ulaştığını söyleyen Başkan Gedikoğlu, yeni hedeflerinden bazılarını Günebakış Gazetesine verdiği röportajda sıraladı.

günebakış: Sayın Gediklioğlu, 30 Mart 2014 tarihinde yurt çapında olduğu gibi Çaykara ilçemizde de yerel seçimler yapılacak. Siz, 5 yıla doğru giden bir sürecin ardından yeniden belediye başkanlığı için aday adayısınız. Ancak bu kez AK Parti’den aday adayısınız. 4,5 yılda Çaykara’da ne kadar mesafe aldınız?

Namık Kemal Gedikoğlu: 4,5 yıllık kısa süre içerisinde, özellikle Çaykara’nın daha yaşanabilir bir yer haline gelebilmesi için başkanlığımızın ilk 6 ayında çeşitli projeler ürettik. İkinci 6 ayımızda da işlerin işleyişleriyle ilgili düzenlemeler yaptık. Çaykara, dört tarafında su olmasına rağmen susuzluk çekiyordu. Vatandaş sabah kalktığında, suların akıp akmayacağını merak ediyordu. Bu yüzden öncelikle altyapıyla birlikte su sorununu çözdük. Şu anda da mevcut su kaynaklarımızın onarımını yaptık ve su içilebilir bir hale geldi. Tabi, bazı köylerimizde su sıkıntısı var. Ancak biz, o köylere tankerlerle su taşıyoruz.

günebakış: Yani siz, Çaykara Belediye Başkanı iken Çaykara’nın köylerine su gönderdiniz…

Namık Kemal Gedikoğlu: Tabi ki, halen daha gönderiyoruz. Ayrıca bizim, 50 bin nüfusa yetecek bir su kaynağımız var. Bu kaynağın tahsisini Maliye Bakanlığı’ndan yaptık. İhale süreci halen devam ediyor. Bu proje bittiğinde Çaykara’nın su sorununu tamamen çözmüş olacağız. Ayrıca kanalizasyon sistemi çökmüştü. Biz, kanalizasyon sisteminin altyapı sorunlarının tamamını çözdük. Arıtma için müracaat ettik, şu anda proje aşamasındadır. İmar uygulaması sonuçlandığı zaman arıtmanın yerini tespit edeceğiz. Ataköy ve Taşkıran’ın arıtmasını da oraya almak üzere kapasitesini büyüttük. Çaykara’nın girişinde bir arıtma tesisi yapacağız.

günebakış: Başkanlığınız süresince hedeflerinizin ne kadarına ulaştınız?

Namık Kemal Gedikoğlu: Hedeflerimiz büyük. Yasal süreçler çok zaman aldığı için hedeflerin tamamına ulaşmamız mümkün değil. Ancak hedeflerimizin yüzde 80’ine ulaştık. Su, kanalizasyon, altyapı, üst yapı, yeni cadde, yeni köprü, anaokulu, emniyet binası… TOKİ ile ilgili olarak Allah nasip ederse, Aralık ayının ilk haftasında kayıt işlemlerimiz başlayacak ve sonrasında 94 konutluk TOKİ inşaatlarına başlayacağız.

günebakış: Çaykara’nın ilgi gösterdiği siz, Çaykara’da bağımsız adayken seçilen bir belediye başkanısınız. 4,5 yıllık bir sürecin sonunda AK Parti’nin kabul ettiği tek ilçe belediye başkanısınız. Özünde AK Partili miydiniz? Yani o günkü şartlar gereği mi bağımsız adaydınız? Süreç nasıl gelişti?

Namık Kemal Gedikoğlu: Daha önce bir kamu kuruluşunda idareci olarak 32 yıl görev yaptım. Çalışmış olduğum bölgede, aktif olarak siyasetin içinde olmasak da gönlümüzde bir siyasi görüşümüz vardı. Memurluğumuza rağmen AK Parti’ye aktif olarak destek verdik. Çünkü doğru şeyleri yaptığımıza inanıyorduk. O bölgede bizi herkes AK Partili olarak bilir. Orada AK Parti aday adayıydım. Fakat Genel Merkez’in takdiriyle bizi aday yapmadılar. Göreve başlayacağımız süreç içerisinde bize, Çaykara’ya gelmemiz teklif edildi. Ata toprağına, memleketimize hizmet etmemiz için böyle bir fedakarlıkta bulunmamızı istediler. Demek ki nasibimiz böyleymiş. Geldik buradan aday olduk, seçildik. Yani yeni AK Partili olmadık. Gerek vekiller, gerek Bakanlar, gerekse Genel Merkez’le olan ilişkimiz ve iletişimimiz gayet iyi durumda. Çünkü her ne kadar bağımsız olarak seçilsek de biz, AK Partili’yiz. Dolayısıyla AK Parti’nin başarıya ulaşabilmesi için gerek genel seçimlerde gerekse referandumda destek olduk. Seçmenlerden bize talep geldi ve referandumda biz, İstanbul, İzmir ve Balıkesir’e oy kullanmak için 3 otobüs kaldırdık. Genel seçimlerde de Sayın Bakanımız’la kol kola gezdik ve destek verdik.

günebakış: Sayın Başkan, Çaykara’da sizin haricinizde 9 tane aday adayı daha var. Neden bu kadar aday adayı çıktı? Sizin, aday adayları sürecinden önce AK Parti’ye geçmenize rağmen, bu kadar aday adayı neden var? Sizi başarısız gördüler de mi aday adayı oldular yoksa AK Parti’nin seçimi alacağı garanti görüldüğünden mi aday adayı oldular? Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Namık Kemal Gedikoğlu: Bu bir hizmet yarışıdır. Bu yarışa 2 kişi de girebilir, 3 kişi de girebilir. Ben bu durumu bir zenginlik olarak görüyorum. AK Parti’ye hizmet etmek için herkes bir yarışa girmiş durumda. Bu durumu takdirle karşılıyoruz. Dolayısıyla hem süreç içerisinde hem de süreç sonrasında Genel Merkez ve Sayın Başbakanımız kimi tercih ederlerse biz, o adayla birlikte el ele kol kola verip, kenetlenerek partiye hizmet edeceğiz.

günebakış: Son olarak Çaykara ve Trabzon kamuoyuna neler söylemek istersiniz?

Namık Kemal Gedikoğlu: Diğer AK Parti aday adaylarına, diğer parti aday ve aday adaylarına da başarılar diliyorum.

günebakış: Başarılar diliyoruz…

Namık Kemal Gedikoğlu: Teşekkürler…

Kaynak: Günebakış Gazetesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.