Çaykaraspor Kulüp Başkanı Fatih Sultan Yılmaz Çaykaraspor ile ilgili gazetemizde yayınlanan haberlerin ardından gazetemize basın açıklaması yaptı. Başkan Fatih Sultan Yılmaz Çaykarasporla ilgili haberlerin altında yorum yapan okuyucularımıza ve yorumlarda yer alan tüm iddialara cevap vererek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
“Öncelikle şunu söyleyeyim; Çaykaraspor Kulübü benden önceki başkanın bırakması ile sahipsiz kaldı. O dönemde yönetici olan arkadaşlar bu konuyu belediye başkanına iletti ve belediye başkanı konuya duyarlılık göstererek kaymakamla konuyu görüştü. Yapılan çalışmalarda benim adım zikredildi. Belediye başkanı beni arayarak Başkan olmamı istedi. Ben de kendilerine bu görevi işimin yoğunluğu ve maddi olarak bunu kaldıracak gücümün olmadığını söyledim. Sayın belediye başkanı bana “görev istenmez verilir” diyerek bu görevi bana verdi.”
Benim Başkanlık Dönemimde Kulübe 50 Bin TL Yardım YapılmadıÇaykaraspor Kulüp Başkanı Fatih Sultan Yılmaz, “Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği” tarafından Çaykaraspor Kulübüne 50.000 TL verildiği söyleniyor. Ben 2 yıldır Çaykaraspor Kulübünün başkanıyım. Böyle bir yardım benim başkanlığım zamanımda kesinlikle yapılmadı. Yapılmışsa belgelerini göstersinler. Kulüp kayıtlarında böyle bir belge ve kayıt yoktur, bunu ispatlamaya her zaman hazırım.” dedi.
M.Kamil Velioğlu’nun İstifasına Karşılık Yardım Yapıldı2008 yılında Çaykaraspor’un Başkanı M.Kamil (Hikmet) Velioğlu idi ve ben de onun yönetimindeydim. 2008-2009 futbol sezonu başlamadan Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi tarafından Başkan Velioğlu’nun istifası istenmiş, Velioğlu da kulübün önünü tıkamamak için istifa etmek zorunda kalmıştır. İstifanın akabinde Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi 10.08.2008 tarihine kadar Çaykaraspor’a anlaşmalı olarak toplam 36.000 TL (15.000 TL +21.000 TL) yardım yaptı. Bu anlaşmaya göre yapılan yardımın 21.000 TL si yeni başkan Hasan Müftüoğlu’ndan geri alınacaktı. Geri kalan 15.000 TL yardım da lisansları yapmak üzere, bana teslim edildi. Yaptığım lisans harcamaları ile ilgili belgelerin fotokopilerini dernek yönetimine ibraz ettim. Maçların başlamasına iki üç gün kala lisans işlemlerini tamamladım ve daha sonra oluşturulan yönetimde görev almadım. 2008-2009 futbol sezonunun sonunda Başkan Hasan Müftüoğlu başkanlığı bıraktı. Dernek yönetimi verdiği 21.000TL ‘yi Başkan Hasan Müftüoğlu‘ndan istemiş, Çaykaraspor Kulübü yönetimi de bu parayı iade edemeyeceklerini ifade ederek, 21.000 TL Bağış Makbuzu keserek Çaykaraspor’a gelir kaydetmiştir.
2010 yılında Çaykaralı duyarlı gençler olarak Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına bir gece düzenlemek istedik. Çaykaraspor Kulübünün o zamanki yöneticileri de maddi yardım talebine bulunmuşlardı. Dernek yönetimi ile görüştük, onlar da olumlu karşıladılar ve geceden elde edilen hasılattan Çaykaraspor’a yardım edilmesine karar verdik.
Benim ve 2. Başkanımın İstifası İstendi
Çaykaraspor futbolcularının Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğine giderek paralarını alamadıklarını söyleyerek para istemeleri konusuna gelince; Benim başkanlığımda hiçbir oyuncum derneğe gitmemiştir. Bırakın Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğine gitmeyi, futbolcularım derneğin yerini dahi bilmezler. Dernekten 5.000 TL‘lik yardım istendiği doğrudur. Bu yardımı isteyen Genel Kaptanım Recep Işın’dır. Telefonla Cevat Şahin’i arayarak yardım istedi. Cevat Şahin’le yaptığı görüşmede, Cevat Şahin Recep Işın’a kendi imkanlarıyla 5.000 TL’yi bulmasını, dernek yönetiminin yapacağı ilk toplantıda 5.000 TL’nin kendisine verileceğini taahhüt etmiştir. Daha sonra dernek yönetimi Recep Işın’ı arayarak, taahhüt ettikleri parayı tedarik ettiklerini ancak, Çaykaraspor başkanı olarak benim ve ikinci başkan İbrahim Çelebi’nin istifa etmesi şartıyla 5.000 TL’yi verebileceklerini söylediler. Bu istifaları isteyen dernek yönetiminden 4-5 kişiydi. Bende önceki Başkanlarımız M.Kamil Velioğlu ve Ali Kemal Sevinç‘e baskı yapılarak istifa ettirildiler ama ben istifa etmeyeceğim dedim ve istifa etmedim. Bu yapılan bana göre bir şantajdı.
Dernek yönetimi 5.000 TL’yi Çaykaraspor kulübüne verdiğini, yerel gazete ve internet ortamında yayınlandı. Böyle bir bağış asla olmadı. Bu olaydan sonra asla Dernek’ten yardım talebimiz olmamıştır. Çaykara’yı temsil eden bir kulübün başkanı olarak böyle bir durumu kabullenmem söz konusu olamazdı. Şunu belirtmeliyim ki “Dernek” yöneticilerinden bazılarını bu tartışmaların dışında tutuyor ve gazeteniz vasıtasıyla duyarlılıkları için onlara bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Maalesef bazı dernek yöneticileri eleştiriyi sevmiyor, kendilerini eleştirenlere tahammül edemiyorlar. Dernek yönetimi 22 kişiden oluşuyor. 4-5 kişinin dediği oluyorsa sorgulanması gereken bir şeyler var demektir.
Dernek Trabzon’da Eski Gücüne Kavuşsun İstedik
Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği geçen yıl bir seçim yaşadı. Bu seçimde ben karşılarında idim. Nedenini sizlere ve gazetenizi ve bizleri takip edenlere açıklayayım. Çaykaraspor’a başkan olmadan önce Dernek yönetiminde görevli etkili bir isme arkadaşlarımızla giderek derneği daha faal hale getirelim sosyal ve kültürel olarak faaliyetlerde bulunalım, derneği eski gücüne kavuşturalım dedik. Yapmak istediklerimizi, projelerimizi ve Derneğin eksik yönlerini anlattık. Dernek yönetiminde görevli Bşk.Yrd. Osman Abanoz ile görüşüldü. Görüşme sonunda o da bize hak verdi. Sonrasında Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanını bürosunda ziyaret ettik. Aynı şeyleri ona da anlattık. Başkan da bize hak verdiğini, dernek faaliyetleri ile yeterince ilgilenemediğini, bizim söylediklerimize ilave olarak kendisi de birçok olumsuzluktan ve sebeplerinden bahsetti. Bahsettiğimiz konularla ilgili çalışma yapacağını söyledi. Bu ziyaretlerimizi dört kez tekrarladık. Hiçbir sonuç alamadık.
Seçimlere 3,5-4 ay kala Sayın Eyüp Aşık öncülüğünde, Çaykara Belediye Başkanı, Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Dr. Yusuf Aşık ve Çaykaraspor’un yöneticileri İbrahim Çelebi, Mustafa Gümüş, Hasan Çoşkun, Recai Ayan ve Hasan Karaçay’ın katılımlarıyla Trabzon’da Usta Otel’de bir araya geldik.
İlk olarak Sayın Eyüp Aşık söz alarak Trabzon’da bulunan Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin neden Çaykaraspor’a sahip çıkmadığını sordu. Dernek başkanı Hasan Güven ise derneğin kongresinin yakın olduğunu ve bu kongrede tekrar aday olmayacağını, sporu da sevmediğini söyledi. Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu ise hep birlikte Çaykaraspor’a sahip çıkmamız gerektiğini ve çalışmaları bu yönde yapmayı gündeme getirdi.
Dernekpazarı İle Birleşme Konusunda “Dernek” Taahhüdünü Yerine Getirmedi
O günlerde sürekli konuşulan Çaykarasporu Dernekpazarı ile birleştirilmesi ve adına Dernekpazarı eklenmesi de gündeme geldi. Konu o toplantıda tartışıldı. Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin isteği doğrultusunda Çaykaraspor’un önceki yönetimi birleşme kararını almıştı. Bu birleşme kararının alınması karşılığında her ay maddi olarak destek verileceği söylendi. Bu konuyla ilgili gereken karar alındı, ancak sürecin bir yıl içinde tamamlanabileceği de söylendi. Fakat karar alındıktan sonra Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılacak olan maddi yardımla ilgili gerekli adımlar atılmadı ve kulüp yönetimi tarafından da toplantıda alınan kararlar askıya alındı. Yapılan bu toplantıda alınan kararlarda hiçbir ilerleme sağlanamadan bu girişimde sona erdi.
Eyüp Aşık: İki Takım Hiç Hoş Değil
Biz birleşme çalışmaları yaparken Dernekpazarı, Dernekpazarıspor kulübünü kurarak amatör ligde mücadele etme kararı aldı. İki spor kulübünün ortaya çıkmasına Sayın Eyüp Aşık tepki göstererek; iki takımın ayrı, ayrı olmasının hiç uygun olmadığını, gücümüzü azaltacağını, iki takıma ekonomik anlamda yardım etmenin zor olacağını söyledi.
Gençlere Fırsat Verilmelidir
Bu toplantıda Dernek Başkanı Hasan Güven aday olmayacağını söyledikten sonra bizler de seçim için çalışma yapmaya başladık. Seçimlere 15 gün kala ne hikmetse aday olmayacak olan dernek Hasan Güven yeniden adaylığını açıkladı.
Seçimler yapıldı seçimi eski yönetim 19 oy farkla aldı. Seçimden sonra benimle konuşan hal hatır soran bazı yöneticiler artık selam vermemeye başladı. Soruyorum şimdi siz bir dernek yöneticisisiniz bir ilçeyi temsil ediyorsunuz derneğin adı da Kültür ve Yardımlaşma Derneği bu şeklide davranan yöneticiler nasıl olacakta bizi temsil edecekler. İnsanın aklına şu geliyor; Dernek Yönetimin karşısına çıkmayacaksın çıkarsan seni dışlarız. Burası kimsenin malı değil ben de bir Çaykaralıyım. Ben de herkes gibi aidatımı ödüyorum ve en az sizin kadar Çaykaranın başarısı için uğraşıyorum. İnsanlar gelip geçicidir yönetimler de aynı şekilde. Gençlere bir fırsat verilmesi lazım eğer yönetimine gençlerden almaz isen yarın bu gençler bu cemiyeti nasıl yönetecek. Bırakın tecrübe kazansınlar ve projelerini hayata geçirsinler.
Sorunların Çözümü İçin Birebir Konuşmak Gerekir.
Geçen aylarda bir röportajım oldu bu röportajımdan sonra dernek yönetiminden bir arkadaşımız beni değil de kayınbabamı arayarak şikayet etti. Yine yorumda bulunan Mustafa Takaoğlu’nun babasını ve çalıştığı kurumun bölge müdürünü arayarak serzenişte bulundu. Bu nasıl bir dernek yöneticiliğidir anlamadım. Sıkıntı varsa o kişileri ara konuş kimsenin konuşmaktan kaçtığı yok. Ocak ayında dernek yönetimi bir gece düzenledi bizler bu geceye gitmedik. Neden? Dernek seçimlerinde bizim ile beraber olan bir arkadaşımızı arayarak ona 14 kişilik bir liste verildi, “Bunları geceye çağır gelsinler” denildi. Siz olsaydınız bu şekilde yapılan bir davete icabet eder miydiniz? Yoksa Dernek yönetiminden sizi aramalarını, “arkadaşlar gecemiz var gelin sorunlarımız konuşarak çözelim aynı menfaat için çalışıyoruz” denmesini mi isterdiniz?
Büyüklük Sorunları Çözmektir
Son olarak şunu diyeceğim, bu konularda bilgi sahibi olmayan arkadaşlar lütfen bilmeden, sormadan, anlamadan yorum yapmasınlar. Hangi konuda olursa olsun, bizleri arayarak, resmi olarak müracaatta bulunarak, bizleri ziyaret ederek bizlerden bilgi alabilirler. Biz aramalarından, sorgulamalarından memnun oluruz. Takip edildiğimizi bilmek, eleştirilmek çalışma şevkimizi perçinler. Büyük, sorun çıkartan değil sorunları çözendir. Ama maalesef biz böyle birilerini karşımızda görmedik. Karşımızda, bizi küçümseyen, dışlamak isteyen kişiler gördük. Ama ne olursa olsun ne yapılırsa ve söylenirse söylensin bizler Çaykara’nın menfaatleri için her zaman çalışacağız.
Büyükler, omuzlarımızda taşıdığımız için büyüktürler, fırlatıp atınca yerde sürünmeye başlarlar. (MONTANDRE)
Hayata geçirdiğim bir projeyi de sizlerle paylaşmak isterim.Amatör kulüplerin sürekli bir geliri yoktur. Yapılan yardımlar ve bağışlarla ayakta durmaktadır. Her yıl İstanbul’daki Cemiyetimizden yardım talebimiz oluyor. Sağ olsunlar bizlere maddi destek oluyorlar. Trabzon’dan da yardım topluyoruz. Yardım yapan iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman aynı kişilere gidip yüksek miktarda maddi destek istemektense, kulübün ihtiyacı olan maddi geliri tabana yaymak için mobil aidat yöntemi ile her ay 5 TL. veya 10 TL. telefon faturasına yansıtarak kulübün ihtiyaçlarını karşılamak istiyorum. Eğer 1.000 kişiye ulaşırsak bu konuda kulübün maddi ihtiyacı kalmaz.
Yardım yapmak isteyen duyarlı hemşerilerim, bunu için 8071 e 5 TL. vermek için CAYKARASPOR5, 10 TL. vermek için CAYKARASPOR yazıp mesaj atarlarsa kulübün maddi sorunlarını çözmüş oluruz.
Tüm Çaykaralılara ve Çaykarasporlulara selam ve saygılarımı sunuyorum
Fatih Sultan Yılmaz
Çaykaraspor Kulübü Başkanı