ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6004
EURO
34,8280
ALTIN
2.491,99
BIST
9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Büyük Onur

Büyük Onur
03.06.2010 16:09
A+
A-

Büyük Onur 1

Çaykaralı Doç. Dr. Alaybey Karoğlu Uluslararası Ressamlar Akademesine Seçildi.Büyük Onur 2

Uluslararası çalışma merkezi kurulması, geliştirilmesi ve sanat kurumları arasında rekabet sağlanarak sanata ve sanatçıya hizmet verilmesi amacıyla dünya çapında faaliyet gösteren, 135 üyesi olan Dünya Sanatlar Akademisi’ne  seçilen 11 Türk sanatçı arasından biride Çaykara’lı Alaybey Karoğlu  yapılan törenle akademiye  üye oldu.

Törende konuşan, merkezi Rusya’da bulunan Dünya Sanatlar Akademisi Başkanı Anatoly Silov, akademiye birçok sanatçının üye olmak istediğini ancak her ülkeden belirli sayıda üye kabul edebildiklerini bildirdi.

Bu sayıyı artırmaya çalıştıklarını ifade eden Silov, “Umarım yakında bu sayıyı artırabiliriz. Son zamanlarda Türkiye ve Rusya arasında birçok iş birliği yapıldı. Özellikle sanat alanında yapılan iş birliği bir Rus vatandaşı olarak beni çok mutlu ediyor. Akademiye alınacak sanatçıların CD’lerini izledim. Yaratıcılıkları beni çok etkiledi. 11 yeni üyenin akademiye müthiş katkısı olacağından eminim” dedi.

Akademinin ülkeler arasındaki sanatsal ilişkilerin yanı sıra politik ilişkilere katkıda bulunduğunu kaydeden Silov, gelecek yıl Türkiye’nin büyük şehirlerinde sergi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Akadem,ye üye olan Hemşerimiz Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Alaybey Karoğlu ve diğer öğretim üyelerine katılım belgeleri verildi.

Törende, akademiye yeni üye olan  diğer öğretim görevlileri.

Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atan, Selçuk Üniversitesi öğretim üyelsi Yrd. Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Erol Kılıç ve Doç. Dr. Sadettin Sarı, ressam Asim Resuloğlu, heykeltıraş Sait Rüstem, mimar Birol Gültekin, seramik sanatçısı Gürsel Çataltepe, iç mimar Tuba Şükriye Soner ve küratör Suzan Uğurluçam oldular

Alaybey KAROĞLU  Kimdir

1961 Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu

1983 Lisans, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi, Ankara

1986 Yüksek Lisans, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim-İş Eğitimi Bölümü, Ankara

1990 Sanatta Yeterlilik, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü, Ankara

1996 Doktora, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Tarihi Bilim Dalı, Konya

1997 Selçuk Üniversitesi, Ahmet Keleşoğlu Eğ. Fak.Resim İş Öğretmenliği Bölümünde yardımcı doçent unvanını aldı

2006 Selçuk Üniversitesi, Ahmet Keleşoğlu Eğ. Fak.Resim İş Öğretmenliği Bölümünde doçent unvanını aldı

2009 Halen Selçuk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır

Karoğlu, Türkiye Güzel Sanatlar Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Yönetim Kurulu Üyesidir. Sanatçı dördü yurtdışı olmak üzere yurtiçinde 100’den fazla yarışmalı ve karma sergiye katıldı. Jüri üyelikleri yaptı. Kişisel sergiler açtı. Resmi ve özel koleksiyonlar ile müzelerde de eserleri bulunmaktadır.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.