ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5610
EURO
34,6876
ALTIN
2.491,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Cami Derneğinden Kongreye Davet

Cami Derneğinden Kongreye Davet
18.08.2011 11:59
A+
A-

Cami Derneğinden Kongreye Davet 1

İlçemizin önemli tarihi eselerinden biri olan 1841 tarihinde inşa edilen Taşören Köyü Merkez Camisinin  4 Ocak 2011 tarihinde yanması nedeniyle yanan caminin aslına uygun yeniden inşa edilmesi için kurulan Çaykara Taşören Köyü Camileri Yapma Yaşatma Koruma Derneğinin 1. olağan kongresi 21 Ağustos  Pazar günü Taşören köyü Demirciler Mahallesinde bulunan köy odasında yapılıyor.

Caminin aslına uygun inşası için İnşaat Mühendisi Metin Asanoğlu başkanlığında bir ekip oluşturuldu. Dernek tarafından oluşturulan ekip Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile koordineli çalışma yaparak aslına uygun en iyi projeyi oluşturacak.

21 Ağustos Pazar günü saat 10.00 ‘a 1. Olağan Kongresini yapacak olan cami derneği yönetim kurulu  üyesi İbrahim Ethem Aslanoğlu yaptığı açıklamada “Ecdadımızdan yadigar bize intikal eden tarihi camimizin elektrik kontağından çıkan yangın sonucu yanması köy halkını ve ilçe halkını derinden üzmüştür. Özellikleri ile şaheser konumda olan ahşap camimiz maalesef kül olmuştur. Bizler Taşören Köyü halkı olarak yanan camimizin duvarları üzerinde aslına uygun ahşap camii yapmak için dernek kurmaya karar verdik. Kısa zamanda derneği kurduk.  Yanan camimizin video ve resimlerini toparlayarak oluşturduğumuz heyet Vakıflar bölge müdürlüğü ile koordineli çalışıp inşallah yanan camimizi aslına uygun yeniden yapacağız. Bu itibarla kurduğumuz derneğimizin 21 Ağustos Pazar günü yapılacak olan 1. Olağan genel kuruluna civar köy ve ilçe halkımızı davet ediyoruz, onların da fikirleri bizim için önemlidir” dedi.

Caminin Dernek başkanlığını ise iş adamı Yusuf Rendeci yapıyor.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.