ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
17°C
Trabzon
17°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
reklam

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı
22.11.2009 04:49
A+
A-

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı 1

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı 2

Trabzon Meydan’daki Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Dernek lokalinde saat 19:00 ‘da başlayan toplantı 4 saat sürdü. Toplantıya, Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, Dernekpazarı Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız, Karaçam Belediye Başkanı Dursunali Seviç, Ataköy Belediye Başkanı Mustafa Onat, Taşkıran Belediye Başkanı Refik ALBAYRAK, Trabzon eski Belediye Başkan yardımcısı Osman Abanoz, Trabzon Baro Başkanı  av. Mehmet Şentürk, KTÜ Öğretim üyelerinden Prof.Dr.Ömer Yüksek , Dr.Ahmet Yaşar Zengin, Üniversite Öğretim görevlileri, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek, Çaykara ve Dernekpazarlı bürokrat, işadamları ve serbest çalışanlar katıldı. Toplantının açış konuşmasını Y.inş.müh.Uğur Serencan yaptı. Daha sonra Toplantıyı yöneten Eczacı Nejdet Turgut toplantıya katılanların hepsine söz vererek herkes görüş ve düşüncelerini açıkladı. Bir sonraki toplantının 11 aralık 2009 cuma akşamı saat 18:00 ‘da dernek lokalinde olması kararlaştırıldı. Toplantı sonunda Demir yolu projesinin araştırılması ve gündem oluşturulması ile ilgili komisyon kuruldu.

Aşağıda toplantıya katılanların bir kısmının konuşmalarını yayınlıyoruz.

Y.inş.müh.Uğur SERENCAN

Solaklı deresi ile ilgili projelerin yapımı ile ilgili, Kanalizasyon arıtma, içme suyu gibi projeleri hayata geçirmek için çalışmalıyız. Solaklı deresini kirletiyoruz her şeyimizi oralara akıtıyoruz bir an önce bununu çözülmesi için projeler yapmamız lazım. Karadeniz de sadece Uzungöl ve Samsunda arıtma var. Belediyeler projeler konusunda hazırlıklı olması lazım bu toplantıda teknik olarak açılım sağlamak istedik. Başkanların içinde bulunduğu bir yürütme kurulu oluşturmamız lazım geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı 3

Cevdet Cemal CANSIZ :Dernek Belediye Başkanı

Hepinize saygılar sunarım Öncelikle bu toplantıyı internet üzerinde davet etmeniz pek hoş olmuyor. Biz hepimiz biriz Çaykara Dernek pazarı ayırımı kesinlikle olmaz, benim nüfusumda Çaykara yazıyor ama gençler ise dernek Pazarı, bazı konularda gençler farklı düşünüyor olabilir. Çaykaraspor ve Dernek Pazarı olarak birleşmeliyiz. Tek takım halında olmalıyız. Ekonomik olarak daha güçlü oluruz. 6 belediye başkanı burada sorunlarımızı çözmek için birlik oluşturalım. Solaklı Deresini kurtarmak için geçenlerde of ‘da toplantıya gittim. Orada her belediye ayrı proje uygulamaktansa ortak bir proje yapabilirmiyiz diye tartıştık. Burada her belediye bu projelerin üstesinden gelemez diye düşünüyorum. Ayrıca bu toplantıyı önceden bilseydim hazırlıklı gelirdim. En kısa zamanda tanışmaya dönük ikinci toplantıyı yapalım.

Dursunali SEVİNÇ: Karaçam Belediye Başkanı

Öncelikle bu toplantıyı tertipleyenlere teşekkür ederim. Biz burada geçmişi eleştirmeden gelecekle ilgili neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımızı yapmalıyız.eksiklerimizi nasıl karşılarız.Çaykara her yıl %20 göç veriyor dernek yönetimlerini biz seçtik biz sahip çıkacağız.Solaklı Deresi için her belediye biyolojik arıtma yapamaz.Belediyelerin buna gücü yetmez. Çaykarada 10 bin kişilik bir arıtma olsun bu şekilde bunu çözelim. Dernekçilik gönül işidir. Asıl olarak yapmamız gereken iş istihdam alanı yaratmak iş yaratmak onu tartışalım. Bölgemizde Hes’lerin yapılmasından yanayım bunlar istihdam yaratacaklar. Maalesef diyorum bürokraside zayıflıyoruz. Eskiden her şeyde bir ağırlığımız vardı ama bunları şimdi kaybediyoruz. Tren yolu için çok üzülüyorum proje maalesef Tirebolu ya gitti. Bu konuda neler yapabilirizi tartışalım. Nasıl kamu oyu oluştururuz. Burada konuşulanların üzerinde durulması gerekir. Toplantıları sıklaştıralım

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı 4

Refik ALBAYRAK: Taşkıran Belediye Başkanı

Hepinize saygılar. Benim radikal söylemlerim olacak. Doğal arıtma tesisleri kurmamız lazım. Akan sularımızı kirletiyoruz. Hesler oluşmadan bu işi halletmemiz lazım. Çaykara solaklı vadisini bütün olarak düşünürsek, yatırım noktasında sınırlıyız. Solaklı vadisini of çok doğru şekillendirmeye başladı. Biz maalesef belediyeler olarak herkes kendi alanında sıkışmış durumda ,burada sadece biz Turizm alanında yatırımlar yapabiliriz.Solaklı vadisindeki bize ait bölümler idari anlamda gözden geçirmemiz lazım. Yapılması gereken Çaykara ve Ataköy ile taşkıran uzungöl belediyeleri bir araya gelip çalışmalı. Doğru projelere sahip çıkmamız lazım. Çok güzel bir toplantı oldu. İlgimi çeken en fazla eğitim ve turizm alanları oldu.

İnş.Müh. Ömer BOZ :işadamı

Burada Çaykaramızın sorunların tartışmak için toplandık. Çevremizde hiç ayırım yapmadan herkese ulaşmaya çalıştık herkes beni  neden davet etmediler demektense neden toplantıya gitmedim sorusunu sorması lazım. Çaykara, Dernek Pazarı için herkesin buraya gelip görüşlerini açıklaması lazım. Her ferdin çaykara ,Dernek Pazarı için neler yapabileceğini tartışmamız lazım. Biz çaykara ve dernek pazarı için ne yaptık sorusunu sormamız lazım kendimize. Dernek Pazarı bizim kardeşlerimiz asla ayrılık olamaz aramızda. Burada bulunan herkesin ortak amacı Çaykara, Dernek Pazarına hizmet etmek.

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı 5

Namik Kemal GEDİK :Çaykara Belediye Başkanı

Çaykara dünyada insanı ile meşhur. Biz Değerlerimize sahip çıkarsak, inanın her şeyi hallederiz. Önce birbirimize güven sağlamamız lazım. Eleştiriler birbirimize katkı sağlamak için yapılmalı. Bu toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki toplantılar sıkça olmalı. Bölgemizdeki yatırımlar için sadece devletten yapmasını beklemek yanlış. İşadamlarımızı harekete geçirmemiz lazım bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.

Mustafa ONAT :Ataköy Belediye Başkanı

Toplantıyı tertipleyenlere teşekkür ederim. Ben en büyük problem olarak Çaykaranın göç verdikten sonra çok zayıflaması. Göçü önlemek için değişik projelerle burayı kalkındırmamız lazım. İstihdam alanı yaratmamız lazım. İnsanların bir şekilde buralara bırakmak için çalışmalıyız. Uzungöl’de yazın binlerce insan var ama kışın kimse ortada yok . Ataköy 1957 de 2500 nüfusu varken şimdi 980 kişiye düştük. Bu nüfusumuzla yarınları kurtarmamız çok zor. Siyasi kimliklerimizi bir kenara koyup projeler üreteceğiz. Hes konusunda önceki belediye başkanları sulara müdahale etmemişler. Bence yanlış. Bu toplantılar önceden bildirilmesini istiyorum. Ona göre hazırlıklı geliriz. 

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı 6

Temel ŞİMŞEK : Ak parti Çaykara ilçe Başkanı

Çaykaralılık bir markadır. Önce kendimize güvenmemiz lazım. Güçlü olduğumuzu farkında olmamız lazım. Değerlerimize sahip çıkmamız lazım.Çaykarada Turizm,eğitim, ve organik tarımda çalışmalar yapmalıyız. Özellikle organik tarımda üreteceklerimizi kooperatifler vasıtası ile pazarlamasını yapabiliriz.

Osman ABANOZ : Trabzon Eski Belediye başkan yardımcısı

Yönetimleri eleştirmek çok kolay bir yol bence. Burada bir erkek ve kız öğrenci yurdu yapıldı. Burada Çaykaralılar ücretsiz kalıyor, bundan daha güzel bir şey olabilirmi? Bu işleri yapmak kolay işler değildir. Biz büyükler ve gençler olarak Çaykara Dernek Pazarı için neler yapabiliriz onu tartışalım. Büyük kentlerdeki işadamlarımızdan nasıl faydalanırız bunu tartışalım basit yerlere takılmayalım. Arkadaşlarımızın projelerini dinleyelim.

Mehmet ŞENTÜRK: Avukat Trabzon Baro Başkanı

Bence Çaykara adam yetiştirmeli. Her yerde Tabela üniversitesi kurmanın anlamı yok. Meslek Yüksek Okulundan mezun olan hiç kimse iş bulamıyor. Biz yeni bir yapıyı nasıl bir araya getireceğiz, Türkiye’de üniversitelerden mezun olan iş bulma şansları yok. Ayrıca biz cenazeler dışında bir araya nasıl oluruz bunu düşünelim. İnsanlar bu derneğe uğramaz oldu bunu sorgulamamız lazım. Neden? Trabzon’da çok etkin arkadaşlar var onlar burada niye yok?

Çaykara-Dernekpazarı sorunları tartışıldı 7

Dr.Ahmet Yaşar ZENGİN : KTÜ Tıp Fakültesi

Çaykaralılar maalesef birbirimize sahip çıkamıyoruz. KTÜ ‘ de 100 yakın öğretim görevlisi var ama bir araya gelemiyoruz. Derneğimiz her şeyle ilgilenmeli, siyasetten, sosyal amaçlara kadar her şeyle. Dernek içinde genç arkadaşların önü açılmalı. Çaykaranın kalkınması için projeler üretmemiz lazım. Özellikle hayvancılığı geliştirmemiz lazım.Bu toplantılarda beyin egzersizi yaparak projeler ortaya koymamız lazım

Prof.Dr.Ömer YÜKSEK : KTÜ Öğretim görevlisi

Bölgemizde yapılacak olan hes’ler büyük yatırımlardır. Belediyelerin Hes konusunda pay alma çalışmaları var. Burada önemle vurgulamak istediğim bir konu var. Tren Yolu ile ilgili güzergâhı elimizden almak üzereler. Maalesef diyorum Tirebolu üzerinden yapılması için proje çalışmaları yapılıyor. Üniversitenin yaptığı bilimsel araştırmada en ucuz güzergâh Çaykara, Bayburt arasında olduğu açıklanmıştı. Biz haklıyız, bu olaya hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Özellikle Derneğimizin ve Belediyelerimizin kamuoyu oluşturmaları için harekete geçmeliler. Treni kaçırmak üzereyiz. Biz teknik desteği vermeye hazırız. Derneğimiz en az ayda bir sefer bir konu hakkında panel düzenlemeli.

Hasret TOKSOY :Em.Eğitimci Dernek Müdürü

Yönetimi eleştirebilirsiniz ama biz buraya seçimle geldik. Dernek insanımıza yatırım yaptı. Eğitime ağırlık verdik. İki tane yurt yaptık. Eğitimci olarak eğitime katkı verdiğimiz için gurur duyuyorum.

Hikmet VELİOĞLU : Çaykaraspor eski Başkanı

Yıllarca Çaykaraspor Başkanlığını yaptım Yıllarımı Çaykaraya verdim. Bu süreçte bir çok insanla bir araya geldim. Eleştiri konusunda eksikleri gördüm . Özellikle Derneğimizin gençlere önem vermesini istiyorum. Dernek yönetiminde en az 5-6 tane genç olmalı her yere koşmalılar değişik faaliyetler içinde olmalılar ama maalesef gençlerimiz yok. Birde şunu söyleyeyim Çaykaramızda 4 aydır Kaymakam yok.Neden?

Ahmet ÇAMURALİ : Çaykara Zeki Bilge İlköğretim Okul Müdürü

Biz Çaykara’daki eğitim çalışmalarını 2003-2004 yıllarında başladık. O yıllarda öğretmenlerde bir kanaat vardı, iyi öğrenciler gitti diye. O yıllarda fen ve Anadolu liselerini kazanmak zor. 6 yıl çalışmalara başladık Trabzon’un en gözde okulu olduk. 330 öğrencimiz taşımalı olarak okula geliyor. Of ve Dernek Pazarından okulumuza çok talep var her öğrenciye imkan tanıyoruz. Dernek Pazarından, Karaçam’a kadar Çaykaralı her öğrenciyi alıyoruz. Kimseyi geri göndermiyoruz. 690 öğrencimiz var. Türkiye de birinciliklerimiz var. Çaykara’da dershane ihtiyacı olan öğrencimiz yok. Türkiye birincilerimiz olan öğrenciler yukardan taşıma ile gelen öğrenciler. Biz eğitime ana sınıfından başlıyoruz . Matematik olimpiyatında Trabzon’da birinci olduk 6 yılda 44 öğrenciyi Fen liselerine gönderdik .Sayısız Anadolu ve askeri liselere öğrenci verdik. Hatta mezunlarımızı liselerde bile takıp ediyoruz, ilgileniyoruz. Tüm çaykaralı bürokratlardan ve işadamımızdan çok yardımlar alıyoruz.

Nejdet TURGUT : Eczaci  Toplantı Yöneticisi

Burada 35-40 kışı var sırası ile herkese 7 dakikalık süre vererek görüşlerini açıklasınlar. Gençlere böyle bir toplantı tertipledikleri için teşekkür ederim. Burada amaç Çaykaramızı ekonomik, kültürel anlamda nasıl kalkındırabiliriz veya nasıl ihya ederiz. Ben hiçbir zaman Dernek Pazarı’nı hiç ayrı düşünmedim. Kimse alınganlık yapmasın,kimse kendini önde görmesin. Ben burada önemli birkaç başlığı hatırlatmak istiyorum. Çaykara göç veriyor. İstihdam alanları yok,Turizm alanları yeterince kullanılmıyor. En önemli konu ise insan yetiştirmek. Çaykaraya devletin yatırımlarını beklemekten ziyade kendimiz neler yapabiliriz . Çaykara insanı çok zeki ve çalışkandır. İlçemizde 1000 kişilik bir öğrenci yurdu en az 25 tane öğretmen lojmanına ihtiyaç var. Bu şekilde insanımıza en büyük yatırımı vermiş oluruz. Bu şekilde yüksek kesimlerden buraya gelip yatılı okuyabilirler .

Demir yolu ile ilgili araştırma komisyonu Aşağıdaki isimlerden oluşturuldu

Prof.Dr.Ömer YÜKSEK

Dr.Ahmet Yaşar ZENGİN

Y.inş.müh.Uğur SERENCAN

Osman ABANOZ

Ecz.Nejdet  TURGUT

haber: Kemal Çuman/ Çaykara Gazetesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.