ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
34,8490
EURO
36,6599
ALTIN
3.019,26
BIST
10.099,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Duygusal Türkülerin Bestekarı Muhammet Ali Müziği Bırakıyor

Duygusal Türkülerin Bestekarı Muhammet Ali Müziği Bırakıyor
24.09.2012 23:34
A+
A-

Duygusal Türkülerin Bestekarı Muhammet Ali Müziği Bırakıyor 1
Sevilen sanatçı Muhammet Ali Yılmaz aktif müzik hayatını bırakmaya karar verdiğini açıkladı. Sitemize yaptığı özel açıklamada bu konuda kararlı olduğunu ifade

eden duygusal sanatçı uzun zamandır düşünmekte olduğu bu konudaki kararını babasının vefatı üzerine netleştirdiğini elindeki türküleri müzisyenlerle paylaşacağını belirtti. Muhammet Ali açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Babamın vefatı üzerine iyice düşündüm ve kararıma biraz daha yaklaştım… Yılbaşı itibari ile aktif müzik hayatımı sonlandıracağım… Bende hazırda olan türküler ve şarkılarımı, sanatsal olarak sizlere layık olan, ciddi ve eğitimli meslektaşlarıma zaman zaman vermeye devam edeceğim… Bu sadece Karadeniz tarzında değil, her tarzdan müzikle uğraşan meslektaşlarım ile de alakalıdır… Beni takip eden bütün yürekli insanlara, yüreğimden en derin saygı ve sevgilerimle…”

Muhammet Ali Yılmaz’ın babası Fahri Yılmaz geçen hafta vefat etmişti. İlgili haberimiz için başlığa tıklayınız:

Muhammet Ali’nin Babası Fahri Yılmaz Vefat Etti

Muhammet Ali Yılmaz Kimdir?

Trabzon, Çaykara ilçesinde 07-11-1975 tarihinde dünyaya geldi. Çaykara’da ilköğretimi, Trabzon’da ortaokul ve lise eğitimimi aldım. İlkokul yıllarında blok flütle Karadeniz türkülerini çalmaya başladım. 3. ve 4. Sınıflarda müzikte okulun en iyileri arasında ilk sırada yeraldı. 4. yaşından itibaren müziğe olan ilgisi başlamıştı. Bu ilgi sonraki yıllarda daha da ilerledi. Muhammet Ali Yılmaz kendisini anlatmaya şöyle devam ediyor:

Ortaokul 1. Sınıfta en iyi türkü söyleyen ve flüt çalan öğrenci seçildim. O zamanlarda bendeki yeteneğin henüz farkında bile değildim. Müziğe olan ilgim ortaokul 1. Sınıfta artmıştı. Çünkü türkü söylemenin yanı sıra artık blok flüt ile yöre kavalını da çalmaya başlamıştım. 2.sınıfta bu dahada gelişti ve tatil sonunda yöremizdeki yakın köylerden kaval çalmam için talep geliyordu. Bu sırada türkü söylemem konusundaki çekingenliğimden dolayı yanlızca kendi kendime ve kimsenin olmadığı yerlerde türkü söyleyip kendimi dinliyordum. Çocukluğumun ilk yıllarından bu yana, babamın da ilgisi olduğu sanat müziği ile kulaklarımın müzik konusundaki gelişmesi daha da arttı ve bana muzığı daha cok sevdirmeye üzerimde etkisi olmustur. Hayatım boyunca müziğe karşı hedeflerim gün geçtikçe kalbimde başladığını gördüm ve daha çok mücadele etmeye başladım. Duygularım ve müzikteki algılamalarımın geliştiğini keşfettim. Ayrıca 5. Sınıfta şiir yazmaya başladım. Şarkı sözlerimin çoğu kendi bestelerımden oluşmuştur. İçimde devamlı müzikle dolu bir duygu vardı. Bu duygu kaval çalmama ve türkü söylememe neden olmuştu. Yazdığım ve söylediğim bir türküyü kendime beğendirmek için defalarca okuduğumu hatırlarım. Ortaokul 2. Sınıfta o dönem Trabzon’un ilk yerel kanallarından olan Gökkuşağı TV’de, yöremin yetiştirdiği bir ressam ile canlı bağlantılı müzik proğramı yapmağa başladık. Bu dönem içinde başarılı programlar sunduk. Lise 1. Sınıfta iken okulun folklor ekibinde oynadım ve kaval çaldım. Liseler arası müzik yarışmalarında kaval çalmada birinci derecede başarılarım olmuştur. İlkler içerisinde yöremde ve Trabzon ili içerisinde sayısız festival ve düğün dernekle birlikte hayır kuruluşlarında Karadeniz yöre kaval üstadı olarak sahne aldım. Yöremin tv kanallarında Zigana tv, Trabzon tv, Kanal Mavi ve Kadırga tv. de saz ekibim ile müzik programları yaptım. Trabzon müzik halk oyunları derneğinde de zaman zaman halka konserler verdim

1998 – 2003 yılları arasında çok değerli konservatuar hocamız Necip Yılgın beyden müzik dersleri aldıktan sonra artık başarılı olduğumu ifade etti. Şu anki cd’mde yönetmen olarak sayın hocamın bana çok büyük yardımları olmuştur. Her zaman sanat adına daha çok gelişme ve bilgi donanımına sahip olma düşüncesiyle çalıştım. Müziğe olan saygım ve azmim benim daha da çok ciddi duyguların içerisinde olmam ve kalite anlayışı ile doğru yolda ilerlememe neden oldu. Bu işi sanat için yapıyordum.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.