ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
reklam

Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı

Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı
20.05.2009 11:18
A+
A-

Kutlu Doğum Etkinlikleri Başladı 1

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı Tarafından 1989’dan Buyana Düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri tüm ülkede olduğu gibi 14-20 Nisan tarihleri arasında Çaykara İlçe Müftülüğü tarafından tertip edilen çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Salı günü başlayan Kutlama etkinliklerinde kermes (Gıda ve el ürünleri) ile Kitap fuarı açılışı yapıldı.

Açılışa Çaykara Belediye Başkanı V. Hasan Karaçay, İL Müftü Yardımcısı Zeki Aksoy, İlçe Müftüleri, daire amirleri ve halk katıldı. Çaykara Müftüsü Paşa Bektaş açış konuşmasında “ Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A) in 1438 doğum yıl dönümü münasebetiyle Ülkemiz genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı  Diyanet Vakfı ile birlikte Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri tertip etmektedir. Bizde İlçe Müftülüğü olarak 14-20 Nisan tarihleri arasında her güne çeşitli etkinlikler yaparak bu haftaya yaraşır programlar düzenledik. Kutlu Doğum Haftası başlaması nedeniyle ilk olarak  4 gün sürecek olan  kermes (Gıda ve el ürünleri) ile Kitap fuarının amacı  yoksullara, muhtaçlara ve öğrencilere azda olsa katkıda bulunmaktır. Kermes ve kitap fuarı açılışına katılan İl Müftü Yardımcımız Zeki Aksoy hocama, Belediye başkan V. Hasan Karaçay’a Müftülerimize, daire amirlerimize ve halka teşekkür ediyorum. Kermes ve kitap fuarının açılması için gayret eden ve bu duruma getiren görevlilerimize ve emeği geçenlere tşk ediyorum.” dedi.  Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Zeki Aksoy Belediye Başkan V. Hasan Karaçay, Çaykara Müftüsü Paşa Bektaş, Dernekpazarı Müftüsü Abdullah Aksoy kurdeleyi birlikte keserek açılışı yaptılar.

Kitap fuarında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfınca yayınlanan dini eserler başta olmak üzere çeşitli kitaplar sergilenmektedir. Kermeste ise el emeği göz nuru Gıdadan-giyime, el sanatlarından-çeyize, hediyelik eşyalardan-süs eşyalarına, ev eşyalarından-çocuk giysilerine kadar çeşitli ürünler sergilenmektedir. İlk gün olmasına rağmen kitap fuarına ve kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.