ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5065
EURO
34,8132
ALTIN
2.485,46
BIST
9.551,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
reklam

Kutlu Doğum Gecesi

Kutlu Doğum Gecesi
20.04.2011 22:38
A+
A-

Kutlu Doğum Gecesi 1Kutlu Elçinin Kervanına Katılanlar Gecesi

İlçemiz Yeşilalan ve Baltacılı Köyleri Hacı Ferşad Efendi Kur’an Kursu tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “Kutlu Elçinin Kervanına Katıl

anlar Gecesi” konulu bir program düzenlendi.

Programa Çaykara Belediye Başkan vekili Hasan Karaçay, İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, Dernekpazarı Müftüsü Abdullah Aksoy, Hayrat Müftüsü Hasan Güneş, Tapu Müdürü Feryüz Öksüz, Emeli Vaiz Ali Karaçay, Yeşilalan Köyü Muhtarı Hüseyin Yılmaz civar yerleşim yerlerinden gelen vatandaş ve köylüler katıldı.

İstiklal marşının okunmasından sonra programda kurs öğrencilerinden Cüneyt Söylemez’in k.kerim okumasıyla program başladı. Açış konuşmasını yapan Kur’an Kursu dernek Başkanı Abdurrahim Köksal “İnsanı Rahman yarattı. Kur’an-ı Rahman öğretti, merhamet ölçüsünü Rahman koydu. O geldi insanı insan yaptı. Kız çocuklarını kurtardı. Onları diri diri toprağa gömen babaların yüreklerini kurtardı. Avuçlarından uçup giden kız çocuklarına yanan annelerin yüreklerini kurtardı. İslam bir vahşet ortamından merhamet insanını çıkardı. İnsana, hayvana, bitkiye, canlıya, cansıza davranışı öğretti. Bu gün hala gençlerin üzerine uyuşturucu çörekleniyorsa, küçük kıvılcımlar büyük cinayetler çıkartıyorsa ,aile içi şiddet anneleri, çocukları boğuyorsa, yeni doğan bebekler çöp kutularına atılıyorsa, evde hayat yoldaşını döven, sokakta eşini boğazlayan, annesini babasını öldüren gençler varsa yüreğimizi avucumuza alıp bakalım ve düşünelim. Orada yaratılan her şeye karşı merhamet var mı? Müslüman’ı farklı kılan yürekli olmasıdır. Buda emek ister. Emeğin adı eğitimdir, kişil eğitimi, kalp eğitimi, Resülullah’ın ahlakıyla ahlaklanma eğitimidir” dedi.

Daha sonra kurs öğrencilerinin hazırladıkları programa geçildi. Kurs ilahi gurubu birbirinden güzel ilahiler okudu. Murat Peker “Muhammed’i çok özledim adlı şiiri okuduktan sonra “Alemlere Rahmet Hz. Muhammet (S.A.V)” konu başlıklı film gösterisi yapıldı.

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan yaptığı kısa konuşmada “ Kutlu Doğum vesilesi ile burada toplanmış bulunmaktayız. Resülullah’ı anıyoruz. Kur’an kursumuz burada güzel bir program hazırlayıp sunuyorlar. Bizler Hz. Peygamber Efendimiz (S.a.V)’i her an anmamız lazım. Sadece belli günlerde veya belli gecelerde değil. Her an her yerde her şeyde onu anlamamız lazım. Peygamberimizi anmakla her şey bitmez. O’nun sünnetini hadisini anlamak lazım. Bizler Peygamberimizi örnek alabilmemiz için O’nun gibi olmaya çalışmalıyız. O’nu anlayıp hayatımıza tatbik etmedikten sonra O’nu anlamak mümkün değildir.

Resülullah’ın yaşam tarzı bizim yaşam tarzımız olmalıdır. Resülullah emindi biz emin değilsek bunun ne getirisi olur. Resülullah şefkatli idi biz şefkatli olmasak ne anlamı var. . Resülullah’ı anlamak için kur’anı iyi anlamak lazım. Anladıklarımızı hayatımıza tatbik edeceğiz ki Peygamber Efendimiz (SAV) anlamış olacağız. Bu binayı burada inşa edenlerden emeği geçenlerden rahmetli olanlar varsa onlara Allah’tan rahmet sağ olanlara da hayırlı uzun ömürler diliyorum. Programda emeği geçen Dernek yönetimi kurs öğreticileri ve öğrencileri ile diğerlerine de teşekkür ediyorum” dedi.

Mustafa Özsoy adlı öğrenci Allah’ın isimlerini (Esma’ul Husna) ezbere okudu. Yine kurs öğrencilerinden Yavuz Yeşilyurt Peygamber Efendimiz (SAV) in niteliklerini ezbere anlattı.

Programda Hayrat müftüsü hasan Güneş’te kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında “yıl 1992 ilk görev yerim Doğankent’e gittiğim zaman orda bir arkadaşımız kur’an eğitimi veriyordu. Yıllar sonra yine yollarımız burada keşişti. Hocamız kurs Dernek Başkanımız Abdurrahim Köksal üzerine daha da katmış kur’an eğitimi veriyor. Kur’an hizmetlerinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi Müftü Hasan Güneş Peygamber Efendimiz (SAV) den ve sohbetlerinden örnekler vererek Hz. Muhammet (SAV) örnek almamız gerektiği üzerine vurgu yaparak konuşmasını bitirdi.

Program İlahi gurubunun birbirinden güzel ilahileri ile son buldu.

Kutlu Doğum Gecesi 2

Kutlu Doğum Gecesi 3

Kutlu Doğum Gecesi 4Kutlu Doğum Gecesi 5

Kutlu Doğum Gecesi 6Kutlu Doğum Gecesi 7

Kutlu Doğum Gecesi 8Kutlu Doğum Gecesi 9

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.