ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5988
EURO
34,7628
ALTIN
2.496,63
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Ömrüm Yettiğince Ak Parti’nin Hizmetindeyim

Ömrüm Yettiğince Ak Parti’nin Hizmetindeyim
23.02.2011 17:18
A+
A-

Ömrüm Yettiğince Ak Parti'nin Hizmetindeyim 1

Ak Partili Mehmet Çevik’ten önemli açıklamalar

 Ak Parti’nin Trabzon&#

8217;da en çalışkan isimlerinden olan Ak Parti Merkez İlçe’nin kurucularından emekli eğitimci Mehmet Çevik gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.  Ülkenin gündemine oturan genel seçimlere yönelik Trabzon’daki siyasi nabzı değerlendirmesini istediğimiz Çevik ilgi

nç bir tespitle açıklamalarına başladı.

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK

Trabzon’da fırtına öncesi sessizlik yaşandığını kaydeden Çevik açıklamasını şöyle sürdürdü, “Geçmiş seçim arifelerine bakıldığı zaman bu dönem henüz seçim heyecanına ulaşmamıştır, diyebilirim. Trabzon milletvekili sayısının 8’den 6’ya düşmesi milletvekili adayı olma ümitlerini de azaltmıştır. Zaten, Ak Partinin biri bakan olmak üzere 6 milletvekili mevcuttur. Hepsi de başarılı olmuşlardır. Ancak, seçmenin nabzını tuttuğunuzda, 2011 milletvekili genel seçimlerinde yıpranmamış yeni yüzler görmek istedikleri anlaşılmaktadır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletvekili adayı belirlemede; kamuoyu yoklaması, teşkilat yoklaması, genel merkez yoklaması, adayın birikimi (liyakat) gibi birçok kriteri dikkate alacağını düşünüyorum. Esasen, yasama görevi üstlenecek kişilerin en azından bir komisyonda fikir üretebilecek bilgi birikimine sahip olmalıdır. Millete vekil olmanın sorumluluğu ve vebali büyüktür. Meseleye bu perspektiften bakmak lazımdır. Kişiye göre makam değil, makama göre kişiler seçilmelidir.

MUHAFELET YİNE HÜSRANA UĞRAYACAK

Bir iktidarın büyük hizmetleri olsa da,  görevde kalma süresi uzadıkça kırılmalar ve aşınmalar kaçınılmazdır. İktidarların uzaması muhaliflerin de tahammülünü azaltıyor. Süleyman Demirel 1973’te Boğaziçi Köprüsünü siyasi zorluklarla inşa etti. 2 ay sonra İstanbul  Belediye Başkanlığını Ecevit’in adayı olan Ahmet İsvan % 67 oy alarak kazandı.  Adalet ve Kalkınma Partisi yıpranacağına giderek halk desteğini artırıyor. Bu durum muhalefet cephesinin kimyasını da bozuyor. Ak Parti hükümetini, icraatları yerine inançlarıyla vurmaya çalışanlar 2011 Milletvekili Genel Seçimlerine yine aynı hüsranı yaşayacaklardır. İktidarı ve ona oy verenleri aşağılamaya teşebbüs ederek sonuç alamayacaklarını anlamadılar mı? Yoksa siyasi yelpazenin böyle devam etmesi işlerine mi geliyor, çözemiyorum.Muhalefetin zayıflığı, demokrasinin sol ayağının topallığı sağda aşırı güç duygusu yaratıyor. Arzu edilen güçlü sağ iktidar yanında güçlü sol muhalefettir. CHP bu anlamda kendini röntgene sokmalı ve çıkan sonuçları iyi analiz etmelidir. Zaten, ülkemizde siyasi yelpazenin yaklaşık % 30’u sol partilerin % 70’i sağ partilerin oyudur.

“Nadanlar eder sohbet-i nadan ile teleyyüz

Divanelerin handemi divane demektir. “ ( Ziya PAŞA )

Herkes kendi meşrebine uygun kişilerle birlikte bulunmaktan haz eder. Milletimizin meşrebi, Ak Partiye ve o’nun lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a uymaktadır. Bundan dolayıdır ki Ak Parti 3. kez yine tek başına iktidar olacaktır.

OKULLAR DHA ÇEKİCİ HALE GETİRİLMELİ?

Bir eğitimci olarak arzum odur ki; öğrencilerimiz internet cafelere nasıl büyük bir hazla gidiyorlarsa okula giderken de aynı heyecanı taşısınlar. Okulların daha çekici hale getirilmesi gerekir. Balık tutmak istiyorlarsa oltaya balığın sevdiği yem takılmalıdır. İnsanın hayata bağlı kalabilmesi için haz kaynakları vardır. Ancak, kişinin haz kaynaklarını kontrol edebilecek iradeye sahip olması lazım. Haz ötelemeyi becerebilecek düzeyde karakter eğitiminden geçmesi gerekiyor. Aksi taktirde Hedonizm (Hazcılık) gelişiyor. Benliği kaybedenler hayatı sadece haz için yaşamak olarak görüyor. Şiddet uygulamak kişileri hazza yönlendirir ve kontrol güçleşir. Bunların olmaması için çocuklarımızın İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında  “edep ve görgü “ kurallarını öğrenmelidir. Çocuklar, toplumsal kurallara uygun olmayan bir davranışta bulunduğunda onları eleştirme hakkımız yoktur. Eğitim sistemi ve programı tartışılmalıdır

VAKİT GEÇ OLMADAN HAREKETE GEÇMELİYİZ

Çin, okullarında  “edep ve görgü “ dersi koymuştur. Okul çağındaki çocuklara kendi kültürüne uygun davranış alışkanlıkları kazandırmaktadır. Hep yakınıyoruz; okullarımızda 18 yaş altı öğrencilerimizin % 50’si bahis oynuyor, iddia, spor loto, spor toto oynuyor. Alın teri ile kazanma yerine kumar yoluyla kazanma alışkanlığı gelişiyor. Uyuşturucu alışkanlığı ilköğretim okullarına kadar inmiştir. Ahlaki değerlerimiz yozlaşmış batı kültürü etkin hale gelmiştir. Filtre edilmeyen internet siteleri, bazı televizyon dizileri de ahlaki çöküşü hızlandırmaktadır. Bu olumsuzluklar içerisinde nasıl bir gençlik hayal ediyoruz. Vakit çok geç olmadan, okullarımızda çocuklarımıza doğru davranış alışkanlıkları programlı bir şekilde öğretilmelidir. Ailelere bilgilendirici seminerler verilmelidir. Tarlayı kendi haline bırakırsanız ayrık otu çıkar.

KÜÇÜK DÜŞÜNENLER UZAKLARI GÖREMEZLER

Trabzon iş dünyası ve istihdamın arttırılması ile ilgilide önemli bilgiler veren Çevik,  “Küçük düşünenler önlerine, büyük düşünenler uzaklara bakarlar“ Küçük olsun benim olsun anlayışı ile ticaret etkinliğini yitirmiştir. Büyük olsun hepimizin olsun ilkesi ile ticari bakışımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Küçük işletmeler, ortaklıklar kurularak çağın ticaret normlarına uygun hale getirilmelidir. 30, 40 yıl bir esnaf aynı kepengi açıyor ve kapatıyorsa işsizlikten yakınmaya hakkı yoktur. Çağımızda alış-veriş kültürü değişti. Artık tüketici birçok ihtiyacını aynı yerde giderdiği AVM’leri tercih etmektedir. Odalar, esnaf ve sanatkâr dernekleri eğitim seminerleri düzenleyerek artık bakkal zihniyeti ile alış-veriş döneminin kapandığı anlatılmaktadır. Bakkallar odası başkanlığı bakkalları markete dönüştürerek daha çağdaş alış-veriş yerleri oluşturmaktadır. Diğer sektörlerinde örnek çalışmalar yaparak alış-veriş kültürüne uygun daha kapsamlı hizmet veren işyerleri yapması lazımdır. Günümüzde, ellerin icra ettiği sanatı artık makineler yapmaktadır. Bu gerçeği görmek iğne ucuyla terzilik yerine hazır giyim farikaları, çekiçle ayakkabıcılık yerine ayakkabı fabrikaları, ayrı ayrı oto kaporta, boya, döşeme, fren, mekanik ve motor tamirciliği yerine kapsamlı oto servisleri açılmalıdır. Küçük çapta giyim mağazaları birleşerek ve markalaşarak AVM’lere dönüştürülmelidir.

YAYLAKENTLER DAHA RANTABL HALE GETİRİLMELİDİR

Turizm merkezlerimiz sadece yiyip içilen yerler olmaktan çıkarılarak, turistin uzun süre kalacağı bol para harcayacağı turizm alanlarına dönüştürülmelidir. Kayabaşı ve Hıdırnebi yaylalarına yayla turizmini geliştirmek için bungalov tipi evler yapılmıştır. Ancak, yeterli değildir. Evlerin yanına turiste hoş zaman geçirtecek çim kayağı, golf sahası, eşek safari, jeep safari, tenis kortu, futbol-voleybol-basketbol sahaları, yamaç paraşütü, yüzme havuzu vb… gibi alanlar yapılmalı. Oyun kuralına göre oynanmalıdır. Devlet serbest piyasa ekonomisinin uygulanmasından öncesinde olduğu gibi yatırım yaparak istihdam oluşturmayacaktır. Yatırımcı desteklenerek, teşvik edilerek iş imkânları otaya çıkacaktır. Trabzon bankalarında 800 milyon ile 1 milyar dolar arasında değişen mevduat vardır. Bu yatırıma dönüştürebilse işsiz kalmaz. Fakat ortaklık fobisini üzerimizden atmamız gerekiyor.

ÖMRÜM YETTİĞİNCE ÇALIŞACAĞIM

Ak Parti kadrolarıyla birlikte önemli hizmetlere imza attığını belirten Çevik, “2 yıl merkez ilçe başkan yardımcılığı, 4 yıl Arge Başkanı olar Trabzon İl Başkan Yardımcılığı yaptım. 2008 yılında il başkanlığına aday oldum, genel merkezimizin mevcut il başkanı ile devam edilmesi yönündeki talebi üzerine adaylığını geri çektim. Genel Merkez’de düzenlenen siyaset akademisi çalışmalarına sürekli katılım gösterdim, Trabzon ve illeri Bölge Koordinatörlüğü yaptım. Parti içi eğitim çalışmalarına katılıp bu çalışmaları ilçe ilçe gezip partililerimiz aktardım. Partimize yönelik eleştiriler karşısında hiçbir zaman sessiz kalmadın, gerekene gereken cevabı verdim. 2009’daki yerel seçimlerde aktif görev alıp oluşturduğumuz mahalle grupları ile etkin çalışmalar yaptık. 12 Eylül referandum çalışmaları öncesinde de il başkanlığı tarafından bize verilen görevleri yerine getirdik. Bunları yaparken halkımız adına yaptım, milletimiz adına yaptım, milletimize en fazla değer veren en önemli reformları gerçekleştiren AK parti adına yaptım. Ömrüm yettiğince de bu kadrolarda halkıma hizmet etmeye devam edeceğim. 

Kaynak: Karadeniz Gazetesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.