ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
reklam

Prof. Dr. Aydın Tiryaki vefat etti

Prof. Dr. Aydın Tiryaki vefat etti
04.05.2016 13:58
A+
A-

İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşerimiz Prof. Dr. Aydın Tiryaki(60) vefat etti. Cenaze namazı 6 Mayıs 2016 Cuma günü Cuma namazından sonra Kırıkhan 408 Evler Mahallesi Esentepe Kur’an Kursu’nda kılınarak Kırıkhan Şehir mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa veriliyor.

Çaykara Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabır dileriz.

Oğlu Burak Tiryaki 0 555 703 40 61

Kardeşi Metin Tiryaki 0 535 352 20 62

Prof. Dr. Aydın Tiryaki kimdir?

Çaykara Şahinkayalı bir ailenin oğlu olarak 1956 yılında Kars Posof’da doğdu. İlkokulu Posof’da ortaöğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1977 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Kasım 1977 de Kırıkkale Lisesinde öğretmen olarak göreve başladı. Mayıs 1978 de Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümüne Asistan olarak atandı. Nisan 1979 da aynı görevle Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümüne geçti.

1986 yılında yardımcı doçent, 1990 yılında doçent, 1996 yılında profesör olmuştur. 1986-1994 yılları arasında Erciyes Üniversitesi, 1994-2000 yıllarında Hacettepe Üniversitesi ve 2000-2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi Matematik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

Prof. Dr. Aydın Tiryaki’nin araştırmaları diferensiyel denklemeler ve fark denklemlerinin çözümlerinin kalitatif incelenmesi üzerine olup bu alanda sınırlılık, kararlılık, periyodiklik, asimptotik davranışlar, salınımlılık ve Lyapunov eşitsizliği üzerine uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 50’nin üzerinde makalesi bulunmaktadır. Çeşitli uluslar arası kongre ve sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılmıştır. SCI’e kapsamına giren birçok dergide eleştirmen olarak görev yapmaktadır.

2008 yılından beri İzmir Üniversitesi, Matematik-Bilgisayar (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri) Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Aydın Tiryaki, İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve İzmir Üniversitesi Üniversitelerarası Kurul temsilcisidir. 2009–2012 yılları arasında İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

aydin_tiryaki

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Enes TEKİN dedi ki:

    Çok saygı değer, iyi kalpli baba gibi bir insandı.Onun yokluğu çevresindeki herkes için çok zor olacaktır.Allah gani gani rahmet eylesin.

  2. Özgür Hamurcu dedi ki:

    Aydın amcayı yıllar önce tanıdım. Çok iyi ve kıymetli bir insandır.Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun .Görüşemesekte çok sevdiğim ailesine Allah sabır versin.

  3. Coşkun KILIÇ dedi ki:

    Allah rahmet eylesin Aydın Hocamıza. Güzel insandı.

  4. allahtan gani gani rahmet diliyoum mekanı cennet olsun geride kalan yakınlarına başsağlığı diliyğrumm

  5. hasan dedi ki:

    Allah rahmet eylesin çok değerli hocamıza..
    Bir Baba gibiydi, şefkatli ve duyarlıydı hocamız.. Allah mekanını cennet etsin ve günahlarını bagışlar inşallah kıymetli hocamızın… Derin bir üzüntü içindeyiz Türkiye Büyük bir bilim insanını kaybetti
    Ah hocam bir daha sizin gibi insanlar gelir mi bu ülkeye. .. Başımız sağolsun.

  6. Bülent Ayanlar dedi ki:

    Çok kıymetli, saygıdeğer, değerli bilim adamı Aydın Hocamızın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.
    Bülent Ayanlar

  7. Kıymetli Hemşehrimiz Aydın TİRYAKİ Hocamız’a Cenab-ı Allah’tan (CC) nihayetsiz rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim.