ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5881
EURO
34,8027
ALTIN
2.508,00
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Sultanmurat Yaylasında “Vatana Adanmış Hayatlar: Şehadetlerinin 100. Yılında Sultanmurat Şehitleri” konulu panel düzenlendi

Sultanmurat Yaylasında “Vatana Adanmış Hayatlar: Şehadetlerinin 100. Yılında Sultanmurat Şehitleri” konulu panel düzenlendi
20.08.2018 02:47
A+
A-

Çaykara’ya bağlı Sultanmurat Yaylasında bugün “Vatana Adanmış Hayatlar: Şehadetlerinin 100. Yılında Sultanmurat Şehitleri” konulu panel düzenlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Çaykara Kaymakamlığı tarafından düzenlenen panel programına halkımız yoğun ilgi gösterdi. Bugün Saat 1300’te Sultanmurat Şehitler Camii ve Külliyesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında bölgemizi ziyaret eden din adamları grubu da paneli izleyenler arasındaydı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz yaptığı konuşmada “Geçmişte olduğu gibi bugün de üzerimizde hain emelleri olanlar mevcuttur. Bayrağımız şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda ebediyen dalgalanacaktır. Programa yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu panel bir başlangıçtır. Şehitlerimiz ve tarihimizle ilgili bilinç oluşturacak programların devamı gelecektir.” Dedi.

Vali Yücel tarihimizden alacağımız motivasyonla geleceğimizi inşa edeceğiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor panele katılan değerli hocalarımıza, misafirlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Programa panelist olarak Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Araştırmacı Yazar Sadık Albayrak KTÜ Rektör Yardımcısı Tarihçi Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Öğretim Görevlisi Veysel Usta ve Yerel Araştırmacı Ahmet Cemal Niyazoğlu katıldı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun yaptığı panelde 100 yıl önce Rus işgali sırasında bölgede yaşanan direniş hareketleri ve bu esnada verilen şehitler bilgi ve belgeler eşliğinde anlatıldı.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.