ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,4668
EURO
34,8492
ALTIN
2.475,21
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
reklam

Uzungöl’e 2011’de 2 Milyon Yatırım

Uzungöl’e 2011’de 2 Milyon Yatırım
07.01.2011 19:10
A+
A-

Uzungöl'e 2011'de 2 Milyon Yatırım 1

Uzungöl çevresinde yürüyüş yollarının yapımı yatırım programına alınırken, 5 milyon TL ödeneğin 2 milyon TL’sinin 2011 bütçesine alındığı belirtildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Uzungöl ve yöresinin 1989 yılında tabiat parkı olarak ilan edildiği, 2004 yılında ise tabiat parkını da kapsayan Uzungöl’den Soğanlı Dağı’na kadar alanın Bakanlar Kurulu tarafından ‘Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesi’ olarak tespit edildiği kaydedildi. Açıklamaya göre; 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dönemin DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun verdiği talimat neticesinde, gölün rüsubatla dolan kesiminin temizlenmesi ve tekrar dolmaması için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. 2005 yılında göl temizleme çalışmaları tamamlanırken, 70 bin metrekareye kadar düşen göl alanı tekrar 150 bin metrekareye çıkarıldı. Yine aynı yıl içerisinde Haldizen Deresi üzerinde mevcut bentlere ek olarak erozyon kontrolu ve rüsubatın göle gelmemesi gayesiyle 2 adet kargir tersip bendi daha yapıldı, ayrıca yan derelerde çifte olukta 8 kargir seki, 200 metre duvar, 40 trapez kanal yapıldığı vurgulandı.

Özel Çevre Koruma Kurumu Baş-kanlığı’nca desteklenen ve Uzungöl Bele-diyesi’nce gerçekleştirilen faaliyetler neticesinde; 2004’te kanalizasyon, 2008’de atıksu arıtma tesisi, çevre düzenleme çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Çaykara Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2007-2010 yılları arasında yine Uzungöl’de Katı Atık Toplama Projesi uygulandığına işaret edilen açıklamada, Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin sahip olduğu biyolojik zenginliğin ortaya çıkarılması için 2 yıl süren araştırmaların 2010’da tamamlanacağına işaret edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Ormaniçi Suların Balıklandırılması’ projesi kapsamında, göle 10 bin adet alabalık yavrusu bırakıldığına dikkat çekildi. Ayrıca, Uzungöl’e ulaşım yolunun taşkın seviyesinin altında kalan kısımlarının ise duvar yapılması için projelendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun estetik bakımdan uygun bulmadığı bu duvarların uygun seviyeye indirilmesi ile göl ile yol arasına daha güzel bir görüntü elde etmek gayesiyle bitkilendirme yapılması ve fidanlar dikilmesi talimatı doğrultusunda çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Uzungöl çevresinde yürüyüş yollarının yapımının, Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından yatırım programına alındığı, 5 milyon TL ödeneğin 2 milyon TL’lik kısmının 2011 bütçesine alındığına işaret edildi.

Kaynak: Zaman

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.