ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
reklam

Uzungöl’ü 11 ayda 678 bin 433 turist ziyaret etti

Uzungöl’ü 11 ayda 678 bin 433 turist ziyaret etti
20.12.2017 09:19
A+
A-

Çaykara’nın zengin bitki örtüsü ve manzarasıyla ünlü Uzungöl’ünü, yılın 11 aylık döneminde 678 bin 433 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu,, Uzungöl’ün bölge turizmi açısından önemli olduğunu söyledi.

Uzungöl’ün Doğu Karadeniz’e gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği mekanların başında yer aldığını dile getiren Ayvazoğlu, şöyle devam etti:

“Uzungöl’ü yılın 11 ayında 448 bin 537 yerli, 229 bin 896 yabancı olmak üzere 678 bin 433 turist ziyaret etti. Bu rakamlar ve turistlerimizin memnuniyeti bizim için önemli. Memnuniyet oranlarının gelecek yıllardaki turist sayımızı etkileyeceğini düşünüyoruz. O nedenle de turizmde farklı alternatifler oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız turizm potansiyelimizi artırmak ve memnuniyet oranı yüksek bir Trabzon oluşturmak.”

Ayvazoğlu, Uzungöl’de turizmin 12 ay devam ettiğine dikkati çekerek, “Uzungöl her mevsim yerli ve yabancı turistlerimizden ilgi görüyor. Kış aylarında da kar yağışıyla ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor. İlgiden memnunuz ve bu potansiyelin giderek daha da artacağına inanıyoruz.” dedi.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. emrah turan dedi ki:

    Bu fotograflarla ınsanları kandırıp turist cekıyo olabılırsınız ama sureklılık allahın ıznıyle olmıcak cunku ınsallah bu tıcaret kafası degısecek, bu zıhnıyet degısecek.uzungolun eskı halını gormus bırı olarak ben 7 8 senedır gıtmıyorum kımle konustuysam fotografa aldanıp gıttık dıyor.bu kadar kotu yonetılen baska bır mıllı park yok **** yazık yanı ali ayvazoglu bey.daha cok turıst hedefı guducegıne
    1-koskoca uzungolde bır arapça-ıngılızce bılen orman bakanlıgı turıst bılgı merkezı tarzı bı ofis
    2-buyuk vırajın oraya buyuk bır otopark dolayısıyla araba gırısıne yasaklanması
    3-betonarme yapıların kaldırılması
    4-çakal esnafın egıtılmesı (turıste tek seferlık bakan cakalların tespıt edılmesı halınde cok yuksek cezalara carptırılması)
    5-1 sınıf lokantaların yapılması dogru durust yemek yıcek yer yok
    6-yoresel urunlerı satısının zorunlu hale getırılmesı( çin malını satmak maheret degıl)
    7-hamburger sosıslı zart zurt patatestı fast food o tezgahların hepsını kaldırılması
    8-uzungole gırısın ucrete tabı olması kıymet bılen degerını verır.ve korur
    ali bey daha fazla turıstın uzungolu ne hale getırdıgı ortada daha arttır hatta yukardakı gollerın yollarını da yapın oralarda *** bu mantık olmuyo yanı sonuc ortada
    adam gelıcek parasını odıcek hızmetını alıcak
    uzungoldekı gıbı yarım yamalak acemıce degıl
    iş isveçten çeliği getırtıp cnc tezgahında kesıp dıbıne bı plastık sap takıp surmene bıcagı yapmak degıl
    iş o emegıyle sanatkarın yaptıgı bıcagı meshur edebılmekte ve yuksek fıyata satabılmekte
    su bızı kıskanan almanların fransızların yaptıgı gıbı
    daha cok konusacak sey var ama neyse sımdılık bole olsun