ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6003
EURO
34,8766
ALTIN
2.495,92
BIST
9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Vali Kızılcık Haldizen Deresine Alabalık Bıraktı

Vali Kızılcık Haldizen Deresine Alabalık Bıraktı
04.12.2010 15:19
A+
A-

Vali Kızılcık Haldizen Deresine Alabalık Bıraktı 1

Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen ”Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması” projesi çerçevesinde, Trabzon’un Maçka ilçesindeki Altındere Alabalık Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen ve ”dere alası” olarak bilinen 10 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu, Çaykara ilçesi Uzungöl beldesindeki Uzungöl ile göle bağlanan Haldızen Deresine bırakılmak için özel tüpler içine konularak beldeye getirildi.

Yavru alabalıklar daha sonra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul ve ilköğretim okulu öğrencileri tarafından Haldızen Deresi ve Uzungöl’e bırakıldı.

Vali Kızılcık Haldizen Deresine Alabalık Bıraktı 2
Vali Kızılcık, yavru alabalıkların salıverilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzungöl’de hem olta balıkçılığını teşvik etmek hem de turizme katkıda bulunmak için 10 bin adet kırmızı benekli yavru alabalığı göle bıraktıklarını söyledi.

Anaç alabalıkların Uzungöl’deki sularda yakalanıp Maçka’daki istasyonda sağıldığını ifade eden Kızılcık, bu balıkların yumurtalarından elde edilen yavru alabalıkların yaklaşık 1 yıllık büyütme süresinin ardından Uzungöl’deki doğal ortamlarına bırakıldığını anlattı.

Vali Kızılcık, Uzungöl’de olta balıkçılığına imkan sağlamak istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

”Şu anda 10 bin adet yavru alabalığı göle bıraktık. Bunlar 1 yılda 200 gram ağırlığa ulaşabilecek. Böylece Trabzon’a, Uzungöl’e gelen turistlerimiz aynı zamanda hem bu doğal güzellikleri yaşayacaklar hem de hobisi olanlar burada olta balıkçılığı yapabilecek. Çünkü olta balıkçılığı son dönemde popüler olmaya başladı. Bu ihtiyacı da karşılayabilmek hem de bu güzel temiz suyu değerlendirerek turistlere farklı alternatifler sunmayı hedefledik.”

Proje çerçevesinde derelere doğal alabalık yavrusu bırakmaya devam edeceklerini belirten Kızılcık, derelere özellikle de lezzeti itibariyle kırmızı benekli alabalık bırakacaklarını, böylece bu türün korunmasına katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Uzungöl ve çevresindeki ormanlarda yaşayan yabani ördekler ve karacaların hatırlatılması üzerine de ”Biz doğal ortamın korunmasını arzu ediyoruz, çünkü bu sayede bölgeye daha fazla turist çekmeyi, turizmden daha fazla pay almayı arzu ediyoruz. Tabii ki doğada var olan ve yaşatılması bizim için son derece önemli olan ördek ve karaca gibi canlıların da korunması için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.