GENEL MERKEZE OLAĞANÜSTÜ KONGRE İÇİN İMZALAR SUNULDU
Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Çaykaralı hemşerimiz Yavuz Ağıralioğlu, 242 ‘Büyük Kurultay’ delegesinin imza desteğiyle Parti Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.
Olağanüstü kongre isteyen Yavuz Ağıralioğlu, bugün Parti Genel Merkezi’ne alınmadı. Elinde güller ve imzalarla partinin kapısında açıklama yapmak zorunda kalan Ağıralioğlu, “24 saat kesintisiz demokrasi talebiyle siyaset yapan parti genel merkezimiz 10 dakika dava arkadaşlarına demokrasi adına tahammül gösterememiştir. Demokrasiyi kendi içinde hazmedemeyen bir genel merkez, demokrasi adına Türk toplumuna ne verecektir? Bizim bir imza, bir selam, bir gül ile ileteceğimiz kongre talebimiz genel merkezimiz tarafından kapılar kapatılarak karşılanmıştır” diye konuştu.
Gazetecilerin BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile görüşüp görüşmediği sorusuna Ağıralioğlu, şöyle yanıt verdi: “Yalçın Topçu ile bir restoranda görüştük. Kendisiyle özel görüşmelerimizde ve MKYK toplantılarında da mutabık kaldığımız ve bana söyledikleri şudur: ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşlarının kongre talebi içeren dilekçelerini ben notere götürmem. Mahkeme kapılarında refüze ettirmem. Ben 221 imzayı gördüğüm gün kongreye giderim.’
Ben de diyorum ki biz camia olarak sözümüzün arkasında durmalıyız. Davamız Muhsin Yazıcıoğlu’nun mirasıdır. Muhsin Yazıcıoğlu, sözünün ve imzasının arkasında şerefle duran biriydi. Ona yol arkadaşlığı yapmışların yapmaları gereken de budur. Biz şerefle yaptıklarımızın arkasındayız, genel merkezin de şerefle sözlerinin arkasında durmasını bekliyorum.”
“İmzalar kabul edilmediği takdirde yargı yolu açık mı?” şeklindeki bir soruya da Ağıralioğlu’nun yanıtı şu şekilde oldu: “Biz Muhsin başkanın hatırasını mahkeme kapılarına götürmemek için tahammülümüzün son sınırına kadar dayanacağız. Mahkemeye götürmenin vebalini genel merkeze bırakırız.”
Şimdi risk alma zamanı“Türkiye mâzisinin ona yüklediği misyondan uzun yıllar uzak kalmanın bedelini şaşkınlıkla ödüyor” diyen Ağıralioğlu, “Devlet aklı ve bürokrasisi; çevresinde olan bitenden haberdar olmamakla, risk almamakla, tarihi ve gündemi okumamakla, geleceğe dair bir proje üretmemekle idare-i maslahat ediyor. Oysa bugün ülkemizin ve milletimizin “varlık ve bekâ sorunu” günceldir ve önümüzdeki on yıllara, yine 1. Dünya Savaşı sonundaki gibi “iki tutum”dan biri damgasını vuracaktır: “Daralarak varlığımızı devam ettirme” ya da “yayarak vâr olma mücadelemizi” devam ettirme…” şeklinde konuştu.
Siyasi vizyon kurultayı çağrısı
“Bu irade, Türk demokrasisinin son yirmi yılda geçtiği bütün sınavlardan alnının akıyla çıkmış ve ‘namlusunu milletine çevirmiş tankı selamlamayan’ bir tavırla taçlanmıştır” diyen Ağıralioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ve aziz Türk milleti, Türk siyasetinde bir haysiyet ve bir vakar çizgisi olarak devam eden bu iradenin lideri olan Muhsin Yazıcıoğlu’nu büyük bir kadirşinaslıkla sonsuzluğun sahibine uğurlamıştır. Büyük Birlik Partisi, Genel Başkanı Muhsin Yzıcıoğlu’nun acı kaybının ardından gerçekleştirdiği ‘hüzün kurultayı’ ile bir hukukî zarureti ifa etmiş ve siyasi hayatına devam etmiştir. Bu geçen zaman içinde ülkemizde çok önemli gelişmeler yaşanmış ve yaşanmaya devam etmektedir. İçinden geçtiğimiz süreç, Büyük Birlik Partisi’ne ülke meselelerinde mazisinin ona biçtiği bir ağır sorumluluğu yüklemektedir. Büyük Birlik Partisi ‘hüzün kurultayı’ndan sonra artık bir ‘siyasî vizyon kurultayı’ yapmak ihtiyacı içindedir. Ben ve arkadaşlarım bu ihtiyaca binaen bir yıldır camiamız ve teşkilatlarımızla istişarelerde bulunduk. İstişareler neticesinde camiamızın ve teşkilatlarımızın Büyük Birlik Partisi’ni iktidara taşıyacak bir ‘siyasi vizyon kurultayı’ hususunda fikir birliği içinde olduğunu gördük…”
Birliktelik mesajı
“Bu bir parti içi güç mücadelesi değil, yıllardır biriken bir enerjinin, birikimin, kadronun, ehliyetin, liyakatin milletin iktidarına talip olma iradesidir” diyen Ağıralioğlu, “Parti tüzükleri, kurultayları bir prosedüre bağlar. Ancak siyasi partiler hayatiyetlerini tüzüklerinden ziyade geleneklerine, ideallerine, ilkelerine, mazilerine ve idealistlerine borçludurlar. Biz, köklü gelenekleri olan bir siyasi yapıyız. Prosedürlerin bürokrasisinde boğulmak yerine, karşılıklı akitlerimize ve sözlerimize itibar ederiz. Sayın Genel Başkan Yalçın Topçu’nun ‘bizim için noter ve mahkeme değil, delegemizin imzalı irade beyanı kongre için yeterlidir, bu durumda gereğini yaparız ve kongreye gideriz’ sözü bizim için muteberdir. Bugün Genel Merkezimizin Sayın yöneticilerine teslim ettiğimiz yeterli sayıda imza, 2010 / Kasım ayında olağan kurultayımızın zamanında yapılması iradesinin beyanıdır” dedi.
Acil kurultay talebi
Genel seçimler öncesi kurultayın toplanmasını isteyen Ağıralioğlu, “BBP MKYK’sının kendi içinde olağan kurultayı bir yıl ertelemesi önümüzdeki ‘siyasi vizyon kurultayı’ ihtiyacını ortadan kaldırmamaktadır. Bilakis genel seçimler öncesinde toplanacak bir kurultay hayati önem taşımaktadır. Partimizin en üst karar organı olan kurultay delegeleri iradelerini beyan etmişlerdir. Genel Merkezimizin sayın yöneticilerinin bu irade karşısında layık-ı vechiyle gereğini yapacaklarına olan inancımızı muhafaza ediyoruz. Bu sürecin partimize, camiamıza, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.