ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
17°C
Trabzon
17°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
reklam

İstihare yaptım seneye şampiyonuz

02.04.2017 21:58
A+
A-

Son haftalardaki Trabzonspor’un başarısı şehirde herkesi mutlu etti. Esnaf dönüşemiyor ama mutlu, dolmuşçu daha çok taşıyor mutlu, öğrenci istediği notu alamıyor ama mutlu, balıkçı yeterli balık avlıyamıyor ama mutlu, emekli zor geçiniyor ama mutlu, kahvelerde sohbetin konusu “evet” “hayır” dan çok seneye şampiyon olabilmenin yolları konuşuluyor.

Futbol yorumcusu değilim ve anlamam ama yakaladığımız bu çıkışı seneye şampiyon olarak tamamlamak şart oldu. Trabzonlunun tahammül gücü kalmadı. Bizim jenerasyon şampiyonluklar yaşadı. Yurt dışında, il dışında hep gururlandık, mutlu olduk. Ancak çocuklarımız, torunlarımız bu mutluluğu henüz göremedi. Bizim anlattıklarımızla kaldılar. Her sezon şampiyonluk iddiası ile başladığımız lig mücadelemiz hezimetle sonuçlanır. Bütün ümitler bir sonraki sezona aktarılır. Bu hal 83-84 sezonundan beri 33 yıldır devam ediyor.

2017-2018 yılında nasıl başarırız diye bu işten anlayan arkadaşa sordum. Mevcut kadroya takviye olarak iyi bir defans oyuncusu, iyi bir orta saha oyuncusu hucuma yönelik, ön libero ve iyi bir forvet oyuncusu alınırsa amaca ulaşılabileceğini anlattı. Benim buna ekleyeceğim profosyonel oynayacak bu futbolculara, amatörce düşünen Trabzonspor ruhu verilmeli veya başarılı olduğumuz dönemlerdeki yerli futbolcu kaynağını düşünmeliyiz diyorum.

Trabzonspor’un başarısı veya başarısızlığı şehir halkını moral olarak etkiler. Günlük yaşamının bir parçasıdır Trapzonspor…
Yaşlısından gencine, kadın, erkek, nine fark etmez. Herkesin Trabzonspor için söyleyeceği birşey vardır. Herkes antrenördür. Herkes kulüp başkanıdır. Herkes takım kaptanıdır. Kahvede, okulda, çarşıda, evde, devlet dairelerinde Trabzonspor muhabbeti vardır.

Rivayet bu ya, son yıllarda Trabzonludaki sinir hastalıkları ve buna bağlı olarak değişik hastalıkların nedenini Trabzonspor’un başarısızlığına bağlayanların sayısı hayli fazla. Seneye şampiyonluğun yakalanması halinde Trabzon’da sinirsel ve psikolojik rahatsızlıkların ortadan kalkacağını söyleyenlerin sayısı da az değil. Benim komik önerim biraz da espiri olsun;
Yukarıda arkadaşın belirttiği oyuncuları alıp seneye şampiyonluğa ulaşmak maddi olarak mümkün değilse Sağlık Bakanlığı devreye girmeli, koruyucu hekimlik kaleminden dört futbolcu içen grekli transfer parası bütçeye konmalıdır.
Benden söylemesi, içimden bir his herşeyin güzel olacağı yönünde, istiharem de(!) iyi geldi. Haydi hayırlısı.!!!

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.