ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
34,2584
EURO
37,3913
ALTIN
2.915,26
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Yeşilalan (Köyü) Mahallesi.

Yeşilalan (Köyü) Mahallesi.
09.04.2015 13:09
A+
A-

İlçeye uzaklığı 4 km’dir. 2000 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 619 iken 2014 Adrese Dayalı Nüfus Sistemi verilerine göre 468’e gerilemiştir.

1486 yılına ait arşiv kayıtlarında Çaykara ilçesi sınırları içerisinde gösterilen 4 köyden biri de Holayısa’dır. 1681 yılı Avariz Defterinde belirtildiği gibi önce Zeleka, XX. yy. başlarında Baltacılı ve daha sonrada Kayran bu köyden ayrılıp muhtarlık olurlar. Coğrafi yapısı nedeniyle Yeşilalan’la Baltacılı köylerinin mahalleleri iç içedir. Yeşilalan Bayramlı, Düziçi, Tatlısu, Terzili, Darboğaz, Tepebaşı, Kestanelik, Karşıyaka, Yayla, Orta ve Yenimahalle yerleşim yerlerinden oluşmaktadır. 1959 sellerinden sonra 1965 yılında önemli sayıda Van’a göç vermiştir.

Önceleri bahçe tarımına geniş yer ayrılan köyde bu gün sınırlı ölçüde çay, fındık ve mısır üretimi yapılmaktadır.
Bölgede dini alanda büyük üne sahip Hacı Ferşat Efendi’nin adına kurulan vakıf buradadır. Atatürk’e Kurtuluş Savaşı sırasında destek fetvasına imza atan Mehmet Kamil Efendi de bu köydendir.

İlçe merkezine betonlaşmış yolla bağlıdır;su, elektrik ve haberleşme sorunu yoktur. Mahallenin yaylaları Kama, Çahmut, Tufa, Ancumah, Baçiha’dır.

2014 yılında çıkarılan ve 30 Mart 2014’te yürürlüğe giren 6360 sayılı kanun ile Büyükşehir olan Trabzon’un bütün köyleri mahalle statüsüne dönüşünce Yeşilalan köyü de bu tarihte köy tüzel kişiliğini kaybederek mahalle statüsüne dönüşmüştür.
2014 Yerel seçimler sonrası Yusuf Yılmaz muhtarlık görevini yürütmektedir.

Kaynak :Çaykara Gazetesi

baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (1)

yeşilalan1

baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (2) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (3) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (8) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (7) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (6) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (5) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (4) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (9) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (10) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (11) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (12) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (13) baltacili_köyü_caykaragazetesi_ (15)

yeşilalan
Yeşilalan (Köyü) Mahallesi. 1

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.