ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
17°C
Trabzon
17°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
reklam

Muhammet Ali Sarı’nın Haber ve Görüntüleriyle

Muhammet Ali Sarı’nın Haber ve Görüntüleriyle
30.07.2012 01:50
A+
A-

Muhammet Ali Sarı'nın Haber ve Görüntüleriyle 1
Trabzon, Rize ve Bayburt illerinin kesiştiği nokta; Kaçkar Dağlarının en batı noktasındaki Haldizen Dağı ve civarındaki hayat, % 100 doğallığı ile ömre ömür katıyor.Trabzon, Rize ve Bayburt illerinin kesiştiği nokta; Kaçkar Dağlarının en batı noktasındaki Haldizen Dağı… Çaykara’ya bağlı 2500 metre yükseklikteki dağa da ismini veren Haldizen (Demirkapı) Köyünün zirvesi….Köy 2500 metre yükseklikte. Zirvesi ise 3358 metre yüksekliğinde…Buradan 8 farklı ilin (Rize, Artvin, Erzurum, Bayburt, Erzincan, Trabzon, Gümüşhane, Giresun) toprakları görülüyor.Temmuz ayındayız ve tepelerde halen daha kar var. Dağa tırmanışa geçtikten sonra ekolojik yapıdaki değişiklik hemen göze çarpıyor. Otlar farklı, çiçekler farklı. Sıradan otlara rastlamak neredeyse imkânsız. Sahilde rastlanmayan türde yüzlerce bitkiye rastlamak mümkün. 1 metre karelik alan içerisinde en az 20 çeşit bitki var. Hemen hemen bütün otların şifalı özelliği var.Hava bambaşka. Sıhhat dolu. Suyu yudumlar gibi nefesinizi yudum yudum tadına vararak ciğerlerinize dolduruyorsunuz. (Kendi adıma söyleyeyim: Astım rahatsızlığım var. Zirveye inip çıkmam 7 saatimi aldı. Ve zerre miktar nefes problemi yaşamadım. Zirveyle beraber dağların eteğinde 20 kilometreden fazla yol yürüdüm. Ne bir yorgunluk, ne de oruçlu olmama rağmen açlık hissetmedim.) Ulaşım araçla mümkün. Zirvenin eteğine 500 metre kalaya kadar araç çıkıyor. Haldizen dağının etrafında irili ufaklı 15´e yakın göl var. Kar kalınlığı bazı çukur noktalarda 5 metrenin üzerinde.Dağın son 200 metresi sadece çıplak sağlam kayalardan oluşuyor. O yüzden dikliğine rağmen tırmanması kolay.Dağın tepelerinde rastlayabileceğiniz memeli hayvanlar; karacalar ve ayılar. (Zirveye 200 metre kala, 70 derece eğimli bir noktada 5 metre mesafeden burun buruna bir ayıyla karşı karşıya geldim. Allah´tan karnı tokmuş.)Dağı tırmandıkça zirveye doğru karşınıza harika şelaleler çıkıyor.Öğleden sonra dağların tepelerini kuzeyden gelen bulutlar sarıyor. O yüzden fazla manzara seyretme şansınız kalmıyor. İstikametinizi bilmiyorsanız, yolunuzu kaybetmeniz muhtemel.Burada her şey o kadar doğal ki, yaylada akşam iftarın duyurulması için bile elektriğe ihtiyaç duyulmuyor.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.