ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6073
EURO
34,7559
ALTIN
2.515,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Dursun Ali İnan’ın Hayalinde Müze var

Dursun Ali İnan’ın Hayalinde Müze var
11.05.2016 20:17
A+
A-

 Dursun Ali İnan. Onun hikayesi aslında fıkralarda gizlenen zekâ dolu Karadeniz insanının girişimci ruhunun boyutlarını gözler önüne seriyor. O aslında Doğu Karadeniz’in turizm potansiyelini yıllar önce keşfetti. Karadeniz’in aşırı göç veren yıllarında o da Almanya’ya işçi olarak gitti. Tad vermeyince gurbet eller, 1974 yılında memleketine kesin dönüş yaptı. Kendi rotasını Uzungöl’de çizmeye başladı.

Trabzon’un Çaykara İlçesi Uzungöl beldesinde 42 yıl önce başlayan turizm adımı bugün dev adımlara doğru giderek büyüyor. Başlangıcını küçük bir tesisin oluşturduğu Uzungöl bugün Türk turizminde önemli bir bölge olmayı başardı. Sadece yurtiçi değil, yurtdışından da yüksek taleplerle karşılaşıyor. Onun başarısı, bugün bir çok insana ekmek kapısı oldu. Gurbet parasıyla balık çiftliği kurdu Gurbette biriktirdiği dövizleri Uzungöl’de balık çiftliği olarak değerlendirmeye adım att ve sadece kendi hayatını değiştirmekle kalmadı, projesi ile Uzungöl’ün de geçim kaynağı oldu.

Dursun Ali İnan’ın hayal dünyasın da daha neler var biliyormusunuz.? hayal dünyasında Müze var yöresel ve genel müze yapacağını milletin sinesindeki yerini bugün tam anlamıyla teşhir edemiyorsa yarılarda mutlaka teşhir edecektir. Kendisi ile yaptığımız söyleşide uzun zamandan beri hazırlık yaptığını ancak yeterli olmadığı için henüz erken olduğunu ifade etti.

Çaykara Gazetesi haber merkezi ve yönetimi olarak bizlerde Dursun Ali inan’a başarılar diliyoruz.

Haber:Ali Rıza Altınsoy /Çaykara Gazetesi

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.