ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
41,0536
EURO
47,9777
ALTIN
4.487,31
BIST
11.450,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Yeni İletişim Başkanı Çaykara kökenli

Yeni İletişim Başkanı Çaykara kökenli
10.07.2025 18:39
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Fahrettin Altun’un yerine T. C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın aslen Çaykaralı olduğu öğrenildi. Bugün Fahrettin Altun’dan görevi devralan Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın ailesi geçmişte Çaykara’nın Maraşlı Mahallesinden Adapazarı’na göçmüş. Duran’ın yakın akrabası merhum Aziz Duran da Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

Yeni İletişim Başkanı Çaykara kökenli 1

PROF. DR. BURHANETTİN DURAN KİMDİR?

Burhanettin Duran, 1971 yılında Sakarya Adapazarı’nda doğdu. Duran, Sakarya’da lise eğitimini Adapazarı İmam Hatip Okulu’nda devam etti ve 1989 yılında mezun oldu. 1991 yılında Atilla Arkan ve Kadir Ardıç gibi diğer mezunlarla birlikte Sakarya İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ni (SİMDER) (Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği) kurdu.

1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1993-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Çeşitli üniversitelerde görev yapan Duran, 2006 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör olmuştur.

Duran, 1993-2001 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Duran, 2001-2009 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi’nde doçent oldu. 2006–2009 yılları arasında Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. yunus çamur dedi ki:

    yeni görevinde başarilar dilerim RABBİM yar ve yardimcisi olsun