İlçemizin Baltacılı Mahallesi’nde ikamet eden, Şehit Piyade Er Süleyman Altunbaş’ın babası Mustafa Altunbaş, ayağının kırılması sonucu hastaneye ulaştırılmak üzere 700 metrelik patika yoldan sağlık ekipleri ve vatandaşların yardımıyla sedyeyle araba yoluna taşındı.
Yaşanan olay, mahallede yıllardır çözüm bekleyen yol sorununu bir kez daha gündeme taşıdı.
Edinilen bilgilere göre, yaşlılık ve hastalık nedeniyle evine ulaşımda zorluk yaşayan Mustafa Altunbaş, bu gün düşerek ayağını kırdı. Ambulans, evin bulunduğu noktaya kadar ulaşamayınca, sağlık personeli ve mahalle sakinleri seferber oldu. Şehit babası, sedyeyle yaklaşık 700 metre patika yoldan sırayla taşınarak ana yola indirildi.
“Yollarımız Yıllardır Yapılmayı Bekliyor”
Mahalle sakinleri, yıllardır çözüm beklediklerini dile getirerek, özellikle yaşlı ve hasta vatandaşlar için ulaşımın hayati bir mesele olduğunu belirtildi. Vatandaşlar, “Şehit babasının yaşadığı bu sıkıntı, sadece bir olay değil. Yol sorunu yıllardır devam ediyor. Defalarca başvuruda bulunuldu ama sonuç alamadık,” diyerek yetkililere yolun yapılması için çağrıda bulundu.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Celal Karaca Mustafa Altunbaş, oğlu Piyade Er Süleyman Altunbaş’ı vatani görevini yaparken şehit verdi. Bu ülkeye evladını feda eden bir babanın, bugün ulaşım sorunu nedeniyle sedyeyle patika yollardan taşınmak zorunda kalması, vicdanları sızlattı. Bir an önce yol sorununun çözülmesi şehit ailesine vefayı gösterecektir.” dedi