Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay düzenlenen 2010-2011 Öğretim Yılı Trabzon İli İmam-Hatip Liseleri arası hafızlık yarışmasında il birincisi olan Çaykara İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Enes Kaya şimdi de Karadeniz Bölge birincisi oldu.
17 Nisan Pazar günü Amasya’da yapılan Karadeniz Bölgesi İmam-Hatip Liseleri arası Hafızlık yarışmasında birinci olan Enes Kaya 98 puan aldı. Yarışmada 96 puanla ikinciliği Samsun Bafra Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Kerem Karış, üçüncülüğü 94 puanla Rize Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi İshak Topal kazandı. Yarışma sonunda Enes Kaya ödülünü Amasya İl Müftüsü Ali Maraşlıgil’in elinden aldı.
Enes Kaya almış olduğu bu birincilikle 22 Mayıs 2011’de Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan Türkiye İmam-Hatip Liseleri Arası Hafızlık yarışmasında Karadeniz Bölgesi adına yarışmaya hak kazandı.
Çaykara İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Kaya’nın Sürmene’de yapılan yarışmada il birincisi olmasından sonra ikinci defa Karadeniz Bölge Birincisi olması ve yeniden Türkiye finallerine katılma hakkını kazanması Çaykara’da ve hafızlığını yaptığı Uzungöl Kur’an Kursu’nda sevinçle karşılandı. Enes Kaya geçen yıl yapılan Hafızlık yarışmalarında da Karadeniz Bölge Birincisi ve Türkiye beşincisi olmuştu.
Çaykara Gazetesi olarak Çaykara’nın mazisine uygun olarak Çaykara’ya hafızlık alanında kazandırdığı başarılar dolayısıyla Enes Kaya’yı ve onu yetiştiren hocaları Hasan Gönan ve Hasan Bal’ı tebrik ediyoruz.
Enes Kaya ödülünü Amasya İl Müftüsü Ali Maraşlıgil’in elinden aldı.
Enes Kaya kendisini yetiştiren hocaları Hasan Gönan ve Hasan Bal ile…
Haber: Çaykara Gazetesi