ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
48,2370
EURO
55,9200
ALTIN
6.908,74
BIST
14.641,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
25°C
Trabzon
25°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
reklam

Kırklar Mescidi Yeniden Yapılıyor

Kırklar Mescidi Yeniden Yapılıyor
28.08.2026 23:06
275
A+
A-

Çaykara Şekersu Yaylası  Kırklar Mescidi geçen yıl yanan ve  yangında ağır zarar gören mescidin yapımına başlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yeniden inşa edilen 3 bin 140 rakımdaki Kırklar Mescidi’nde incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yangında ağır zarar gören mescidimizi ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Bir buçuk ay gibi bir zaman diliminde inşallah bitireceğiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daha önce çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yeniden inşa edilen 3 bin 140 rakımdaki Kırklar Mescidi’nde incelemelerde bulundu. Kırklar Dağı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç, burada Cuma namazını da Uzungöl Muhtarı Selman Dilek, Şekersu Yayklası Muhtarı Mehmet Aygün  ve vatandaşlarla birlikte kıldı. Tamamı ahşap olarak yeniden inşa edilen mescidin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Genç, çalışmaların yaklaşık bir buçuk ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Başkan Genç, Kırklar Dağı’nın Trabzon’un en uç ve en yüksek noktalarından biri olmasının yanı sıra milli ve manevi açıdan da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Trabzon’umuzun en uç noktası. Şu anda Kırklar Dağı’ndayız. 3 bin 140 kodunda Kırklar Mescidimizin inşa çalışmalarını yerinde görmek için, hem de mübarek bir günde Cenab-ı Allah nasip etti, cuma namazımızı birlikte eda ettik. Birkaç ay önce burada bir yangın olmuştu. Mescidimiz maalesef ağır bir hasar görmüştü. Şimdi Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Fen İşleri Daire Başkanlığımızın hazırladığı projeyle, buradaki derneğimiz, muhtarlarımız hep beraber el ele verdik. İnşallah çok daha güzelini Allah nasip edecek, hayır sahiplerinin de destekleriyle birlikte buraya inşa edeceğiz. Şu anda hemen hemen kaba kısmını bitirmek üzereyiz. Tamamı ahşaptan olacak ve inşallah ilelebet, yeryüzündeki belki de kara parçası olarak en yüksek ibadet noktalarından birinde bir mescidi inşa etmiş olacağız. Bu yönüyle çok çok önemli” dedi.

BİR BUÇUK AYDA TAMAMLANACAK

Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası Kırklar Dağı olarak bilinen, hem milli hem manevi olarak çok kıymetli bir mekandır. ‘Üçler, yediler, kırklar’ diye bilinen, Türk-İslam anlayışının, medeniyetinin ve milletinin devamı için önemli istişarelerin yapıldığı bir noktadır. Milli ve manevi bir mekandır. İlelebet bayrağımız dalgalanacak, ilelebet burada inşallah ezan okunacak. Biz de buna vesile olmak için gayret ediyoruz. Bu manada ne yaparsak ne mutlu bize. Tabii buranın uzun zamandır içeride gördüğünüz mihrap taşına ve buraya hizmet eden, fedakarca gayret ortaya koyan çok kıymetli hocamız var. Ben kendilerine çok çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Biz de onun açtığı bu yolculukta derneğimiz, hocalarımız ve muhtarlarımızla hep beraber el ele verip bu güzel ve manevi değeri çok kıymetli noktaya hizmet edeceğiz. Daha güzellerini de yapmayı Allah bize nasip etsin. Bir buçuk ay gibi bir zamanda da tamamlamayı hedefliyoruz.”

1   |  6
Kirklar Camii 1
Kırklar Mescidi Yeniden Yapılıyor 1
Kirklar Camii 1
2   |  6
Kirklar Camii 4
Kırklar Mescidi Yeniden Yapılıyor 2
Kirklar Camii 4
3   |  6
Kirklar Camii 3
Kırklar Mescidi Yeniden Yapılıyor 3
Kirklar Camii 3
4   |  6
Kirklar Camii 2
Kırklar Mescidi Yeniden Yapılıyor 4
Kirklar Camii 2
5   |  6
Kirklar Camii 2
Kırklar Mescidi Yeniden Yapılıyor 5
Kirklar Camii 2
6   |  6
Kirklar Camii 5
Kırklar Mescidi Yeniden Yapılıyor 6
Kirklar Camii 5
ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.