ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Yaylalar ve Mesireler imar barışına dahil mi ?

Yaylalar ve Mesireler imar barışına dahil mi ?
19.06.2018 14:46
A+
A-

Özellikle Karadeniz bölgesinde yayla ve mesire evleri için kaçak yapı sorunu bulunmakta idi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yaylacıların en büyük sorunu haline gelen yayla evlerinin yıkımı, uygulanan cezai işlemler ve yayla evlerine elektrik bağlatamamak gibi problemlerin İmar Barışı kapsamına alındığını müjdeledi.
Milletvekili Öztürk, İmar Barışı kapsamında, imar kanununu nedeniyle yayla evlerinin yıkım kararının, tahsil edilemeyen idari para cezaların iptal edileceği gibi artık yayla evlerine elektrik de bağlanabileceğini açıkladı.

Karadenizli yaylacıların da beklentilerini karşılayan İmar Barışıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Giresun Milletvekili ve Milletvekili Adayı Sabri Öztürk “Mecliste çıkarılan son kanunda Giresun ve Karadeniz’deki yaylacılarımızın da beklentileri yerine getirildi. Yaylacılarımızın büyük bir problemini bölge milletvekillerimizle birlikte çözme iradesi gösterdik. Bu kanunla birlikte gerek Giresun, gerekse Karadeniz’deki yaylacılarımızın da büyük bir sorunu çözülmüş oldu. İmar Barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek Yapı Kayıt, belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunları çözülecektir. 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış yaylalar, meralar (kırsal) ve kentsel alanlardaki tüm yapılar İmar Barışı kapsamındadır. Sadece, Tarihi İstanbul Yarımadası, sahil şeridi ve Gelibolu tarihi alanda belirlenen yerler kapsam dışında tutulmuştur. Bunun dışındaki yerler yaylalar ve meralar da İmar Barışı kapsamındadır” dedi.

İMAR BARIŞI’NDAN YAYLACILAR NASIL YARARLANACAK?

İmar Barışı kapsamında yaylacıların nasıl faydalanabileceğini de açıklayan Milletvekili Öztürk, şunları söyledi:

“İmar Barışı için e-devlet üzerinden başvurulabileceği gibi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat yapmaları gerekmektedir. Kanunda yer aldığı gibi arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden hesaplanan bedelin konutlarda yüzde 3’ü, ticarette yüzde 5’i kadar bir bedel ödeyerek Yapı Kayıt belgesi alabileceklerdir. Bu yapı Kayıt belgesiyle imar kanunundan dolayı bu güne kadar alınmış olan yıkım kararları, tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilmiş olacaktır. Bununla birlikte özellikle Giresun’da yayla evlerine elektrik bağlatma sorunu da ortadan kalmış olacaktır. Dolayısıyla yayla evlerine elektrik bağlamak istemeyen enerji firmalarının yasal engeli de ortadan kalkmıştır.Aynı zamanda Yapı Kayıt sahipleri kendi mülklerini ekonomik değer olarak gösterebileceklerdir.”

Öztürk, bundan sonra yapılacak yayla evlerinin kapsam dışında tutulduğunu da hatırlatarak mağduriyet yaşanmaması için ev yapacakların ilgili birimlerden izin alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak : Milliyet 

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Emrah turan dedi ki:

    emlak vergisi,çöp vergisi,atik su gideri,deprem sigortası,çevre temizlik vergisi bu vergilerde eklenecek vergiler arasinda

  2. Emrah turan dedi ki:

    yorumuma müdahale olmuş kesilmiş.ben burada herkese hirsiz muamelesi yapılıyor hirsiz olan d….. demistim

  3. Emrah turan dedi ki:

    eyy gidi kalın kafalilar dedelerimizin hayvanlarını ,kadınlarımızın altınlarını satarak aldıkları tapulu kusmer yaylamizi trabzon büyükşehir oluyor ayağıyla elimizden aldılar simdi de kendi malimiza barış ayağıyla af getiriyorlar.yani türkçesi arkadaş sen devletin arazisini gasp ettin şimdi gel parayı ver affedelim sizi.bana topraklarım atalarimdan kaldı.bu söylentiler olduğunda bizim yayladaki kaz kafalilar öyle bi anlatiyoduki hizmet gelecek yol yapılacak tesis kurulacak gölet yapılacak vs.bu gereksiz kalabalik hes ler yapilirkende ucuz elektrik kullanicaz diyorlardı halka.2 seneye kalmaz su yaylada paralı olacak.bu serseri derdi dersiniz.