ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5224
EURO
34,8341
ALTIN
2.474,48
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
reklam

Başkan Zorluoğlu Uzungöl’de yaşananlar üzerine bir açıklama yaptı

Başkan Zorluoğlu Uzungöl’de yaşananlar üzerine bir açıklama yaptı
22.07.2019 23:03
A+
A-

Tarihinden, üzerinde yaşadığı coğrafyanın zengin kültür çeşnisinden, kadirşinas, misafirperver ve engin hoşgörü sahibi insanının hasletlerinden bihaber bazı kesimlerce, son günlerde sosyal medya mecraları üzerinden, şehrimizin karalanmaya hatta aşağılanmaya yeltenildiğini, böylelikle hassas sinir uçları bulunan Anadolu toprakları üzerinde kutuplaştırma ve ötekileştirme tohumları ekilmeye çalışıldığını teessür ve hayretle takip ediyorum.

Trabzon’umuzun güzide turizm mekânlarından Uzungöl’de geçtiğimiz hafta yaşanan münferit ve istenmeyen bir hadiseden yola çıkılarak, Fatih Sultan Mehmet Han’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar milletimizin geleceğini şekillendiren, dünyanın tanıdığı liderlerin özel kıymet verdiği, binlerce yıldır sayısız medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış bir şehrin, sosyal medyada gündem olma çabalarına malzeme edilmesini şiddetle kınıyorum.

Ecdadımızın bizlere emaneti, benim de atalarımdan yadigâr bilip kültüründen beslenip yetiştiğim ve yakın zamanda şehremini görevi üstlendiğim memleketim Trabzon’a yakıştırılmaya çalışılan her türlü olumsuz sıfatı sahiplerine iade ediyor, hizmet etmekten gurur ve onur duyduğum şehrimin, misafirperver insanıyla, doğasıyla ve zengin kültürüyle daha geniş coğrafyalarda tanınması için yaşamım boyunca özel gayret göstereceğimi bu vesileyle bir kez daha ifade ediyorum.

Bu duygularla; ülkemizin nadide güzelliklerini görmek isteyen yerli ve yabancı misafirlerimizi şehrimizin her köşesinde tüm Trabzonlular olarak layık oldukları şekilde ağırlayacağımızı ve Trabzon’un has evlatlarının da şehirlerini gittikleri her ülke ve şehirde, bulunma amaçları ne olursa olsun en iyi şekilde temsil edeceği inancımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Murat ZORLUOĞLU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı

22.07.2019

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Süleyman Kayganacı dedi ki:

    Allah aşkına, Trabzon Belediyesinde basın bürosu diye bir birim yok mu..?! Başkanın yazısına hiç mi bakmamışlar..?
    Dört cümle ve dört paragraftan oluşan bir yazı mı olur..? Başkan, değiştirilmesini istemiş de olabilir, ona bir şey diyemem ama oradaki basın mensuplarının uyarması gerekmez mi?!
    Altında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı imzası bulunan 4×4 ebatında, dört kelime dört paragraftan oluşan bir yazıyı yayına veren elemanlar, Trabzon sokaklarında dolaşırken, meslektaşlarının yüzüne nasıl bakıyor inanın çok merak ediyorum…!!!
    Kaldı ki, yazının içeriği oldukça zengin…
    Bu haliyle maalesef bana şu mesajı veriyor, Amaaaan….!!!