Çaykara’nın Kurtuluşunun 101. Yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Saat 09:00’da Hükümet Konağında başlayan kutlama töreninde Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, Belediye Başkanı Hanefi Tok Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı. Çelenk sunma töreninde daire amirleri de hazır bulundu. Kutlama töreni daha sonra ilçe meydanında devam etti
Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında başlayan kutlama töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı Başkan Tok kurtuluş günü dolayısıyla günün anlamına ilişkin konuşmasını yaptı.Öğrenciler günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı şiirler okudu.
Daha sonra öğrencilerden oluşan Müzik grubu yöresel müzik resitali sundu. Çaykara Halk Eğitiminin katkılarıyla öğrencilerden oluşan folklor ekibi gösterilerini sundu.
Çaykara’nın 101. Yılı kutlama töreni Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ile sona erdi.
Çaykara’nın kurtuluşunun 101. Yılı kutlamaları akşamda havai fişekler atılarak kutlandı