ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
reklam

Ahmet Zengin: Bu meşru ve haklı harekatı karalayıcı, terör örgütünü destekleyici tüm açıklamaları şiddetle kınıyoruz

Ahmet Zengin: Bu meşru ve haklı harekatı karalayıcı, terör örgütünü destekleyici tüm açıklamaları şiddetle kınıyoruz
26.02.2018 13:08
A+
A-

Çaykara-Dernekpazarı Derneği Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin Cumartesi günü Trabzon Yalıpark Otel’de gerçekleşen Çaykara-Dernekpazarı kucaklaşma yemeğinde yaptığı konuşmada önemli konulara değindi. Zengin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çaykara-Dernekpazarı Derneği yönetim kurulu adına siz değerli hemşehrilerimize Mehmetçik’e destek, kardeşçe kucaklaşma ve dayanışma yemeğine katılımınızdan dolayı hepinize yönetim kurulu ve şahsım olarak saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz safalar getirdiniz şeref verdiniz.

Milli birliğimizin çimentosu Trabzonumuzun kurtuluş yıldönümünü kutladığımız bugünlerde, ülkemiz çok önemli   kritik bir süreçten geçmektedir. Mehmetçiklerimiz ana kuzularımız Afrin’de seferdedir.

Herkesin ve özellikle ABD’li ve batılı dost görünümlü düşmanlarımızın şunu çok iyi bilmesini istiyorum; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si ve tarihi mirasımız olan Osmanlı topraklarında yaşayan insanlar bin yıldır kardeştir ve kardeş kalacaktır.

Afrin’de Türk Kürt savaşı yoktur. Mehmetçik Afrin’de Kürtlerle savaşmıyor. Mehmetçik Afrin’de Amerikan emperyalizminin paralı köpekliğini yapan ve kendi vatanına ihanet eden kandırılmış terörist gruplar ile çatışıyor.  Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun.

On bin yıllık Ortadoğu tarihinin son kırk yılında yer alan ABD bu topraklara yalnızca göz yaşı, kan ve terörizim vermiştir. Ortadoğu’nun en zengin doğal kaynaklarını sömürmüştür.

Çaykara-Dernekpazarı Kültür Dayanışma Derneği olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülke sınırlarını terör unsurlarından temizlemek, bölgemizde huzuru ve barışı tesis etmek amacıyla başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatını desteklediğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. Kahraman ordumuzun ve necip milletimizin yanında her türlü göreve hazır olduğumuzu ilan ederiz. Bu meşru ve haklı harekatı karalayıcı, terör örgütünü destekleyici tüm açıklamaları şiddetle kınıyoruz.

Çocuklarını milli ve manevi değerlerden yoksun, vatan ve millet sevgisi bilinciyle yetiştirilmeyen toplumların 1-2 nesil sonra ne hale geldiğini günümüzde çok acı delilleriyle yaşamaktayız.

Bu bağlamda derneğimize de pek çok görev ve sorumluluk düştüğünün bilincindeyiz. ‘Milli ve manevi değerlerine bağlı, bilimsel olarak donanımlı yeni nesiller bir toplumun en önemli teminatıdır’ Şiarından hareket eden 10-15 gönüllü yaklaşık 50 yıl önce İstanbul’da daha sonrada aynı bilinç ve sorumlulukla ve imece usulü Trabzon’da faaliyete geçerek günümüze pek çok eser kazandırmışlardır.

Hiç şüphesiz en önemli eserleri bu güne kadar yaklaşık 15 bin üniversite öğrencisine burs ve barınma imkâni sağlayarak, üniversite hayatlarına katkı sağladıkları öğrencileridir. Bundan daha önemlisi ise çoğunluğu Çaykaralı ihtiyaç sahibi ve zeki çocukların Feto gibi yabancı istihbarat örgütlerin maşası olmaları engellenmiştir.

Şu ana kadar görev yapan tüm  yöneticilerimize teşekkür eder, ebediyete göç etmişlere Allah’tan rahmet dilerim. Hayatta olanlara sağlık ve afiyetler Allah’tan  niyaz ederim. Kuşkusuz bu hayırlara maddi ve manevi katkı sağlayan tüm hemşehrilerimi burada anmayı tarihi bir sorumluluk olarak kabul ediyorum.

Sevgili Çaykara-Dernekpazarlı hemşerilerim yönetim kurulu olarak sizleri birlik beraberlik içinde bir arada görmek bize güç ve kuvvet vermektedir. Şeffaf toplum gereği derneğin faaliyetleri konusunda sizleri bilgilendirmek, bundan sonra yapılan faaliyetlerde siz değerli hemşerilerimizin fikir ve katkılarını almak en önemli amaçlarımızdan biridir.

Dernek başkanı ve yönetim kurulunun en önemli görevlerinden biri de  kutuplaşmaya izin vermemektir. Toplumsal kucaklaşma  ve kardeşliği sağlayarak yeni nesillere iyi  örnek olmaktır.

Bu amaçla siz değerli hemşehrilerimizin her türlü eleştirisi ve önerilerine açık olduğumuzu belirtmek isterim. Öncelikli olarak derneğimizin lokalini yalnızca oyun oynanan bir yer olmaktan çıkarıp mini bir kütüphane ve okuma salonuyla halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız.

Bu okuma salonun adını Çaykaranın yetiştirdiği tarihçi bilim adamı Prof. Dr. Osman Turan okuma salonu olarak koymak istiyoruz. Lokalimizi yeniden restore ederek fiziki şartlarını bize yakışır hale getirmeye çalıştık.

Önceki yönetimden devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle Trabzon’da gündem belirleyen dernek olma yolunda  siz değerli hemşerilerimin  katkılarını  bekliyorum. Gecemize gelerek bizleri onurlandıran tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Hepinizi en samimi duygularımla selamlarım.

Allah’a emanet olun.”

Dr. Ahmet Yaşar Zengin

Çaykara-Dernekpazarı Kültür Dayanışma Derneği

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.