ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
reklam

Çaykara-Dernekpazarı Derneği Kongresi üzerine…

Çaykara-Dernekpazarı Derneği Kongresi üzerine…
29.01.2020 23:33
A+
A-

26 Ocak 2020 Pazar günü Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği kongresi vardı.

Hayırlı uğurlu olsun.

Kongreyi izlemeye çalıştım. Ses düzeninin yeterli olmaması, salonun kongrenin yapılabileceği daha uygun bir yerde olmaması yapılan konuşmaları yeterince anlamamıza ve söylemek istediklerimizi söyleme imkanı bulamamamıza neden oldu.

Kongrenin en güzel yanlarından biri kongrenin birlik ve beraberlik içerisinde olması ve seçimlere tek listeyle gidiliyor olması idi. Gerçekten Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne ve Çaykaralı Dernekpazarlılara da yakışan buydu.

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği resmi kurumlarımız olan Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlara hizmetlerinde yardımcı olan: Çaykara’nın sorunlarını projeler halinde ortaya koyan ve bunlara çözüm noktasında resmi kuruluşlarımızla da işbirliği yaparak ilgili yerlere başvuran ve Çaykara’nın sorunlarına odaklanan bir kurum olması gerekmektedir.

Uzungöl’de vatandaşlarımız bir süredir büyük mağduriyetlere uğramış durumdadırlar.
Uzungöllü hemşehrilerimiz zamanında bir şekilde göz yumulmuş binalarını, evlerini yapmışlardır. Şimdi ise yıkımla karşı karşıya kalmışlardır. Bu konuda belki zaruri durumlar söz konusu olabilir. Ama mesele vatandaşı da mağdur duruma düşürmeden kısa orta ve uzun vadeli çözümler ortaya koyabilmektir.
Dar gelirli vatandaşın babasından kalma arazisi üzerinde veya evinin üzerinde üç kat, beş kat bir işletme yapmak için 1 milyon, 1.5 milyon borçlanmış ve gelir getireceğine inandığı bu yatırımı gerçekleştirmiştir.
Kaldıki 2 milyonun üzerinde turist alan Uzungöl için bu ciddi de bir ihtiyaçtır.
Vatandaş inşaatını yapması esnasında buna göz yumulmuş olmasına rağmen ondan sonra birdenbire yıkımla karşı karşıya kalması vatandaşın ocağına incir ağacının dikilmesinden başka bir anlama gelmemektedir.

Kaymakamlığımız, belediyemiz Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğiniz işbirliği yaparak soruna ve sorunlarımıza kısa, orta ve uzun vadeli projeler üretebilmeli ve vatandaşlarımızın asgari mağduriyetle bu problemin içerisinden çıkmasına yardımcı olabilmelidir.

Yine Çaykaramız asırlar boyu çok büyük âlimler, çok büyük devlet adamları, çok büyük kültür ve bilim adamları yetiştirmiş bir yerdir.
Halen de yaşayan bir çok devlet adamımız, kültür adamımız, şairimiz, yazarımız, sanatçımız mevcuttur.

Bunlarla ilgili sempozyumlar düzenlemek, konferanslar düzenlemek, şiir, kompozisyon yarışmaları düzenlemek; bunların isimlerini belli sokaklara, kurumlara vermek; yaşayanları Çaykara’da ağırlamak bunların konferanslar vermelerini sağlamak, geceler tertiplemek şüphesiz ki Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin öne alması gereken hususlardandır.

Çaykara’nın hemen üstünde Kadahor Mahallesi’nde bulunan ve Çaykara’nın ilk eğitim kurumu olan; eski ilkokul, daha sonra imam hatip lisesi, ortaokul ve yurt olarak hizmet vermiş olan bina şu anda perişan haldedir. Buranın bir kültür ve sanat merkezi ve müze haline getirilmesi konusunda gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması gerekmektedir.

Yine Çaykara’dan hemen 750 metre uzakta Kadahor, Eğridere, Taşören Mahallelerimizin ortasında bulunan ve Cenevizlilerden kaldığı bilinen tarihi kale süratle onarılmak ve burada güzel bir tesisin yapılmasını beklemektedir.

Şüphesiz Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği bugüne kadar son derece önemli işleri de başarmıştır.
Kendi malımız olan dernek lokali binamız, kız ve erkek öğrenci yurdumuz gerçekten Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin büyük hizmetleri olmuştur.

Bu büyük hizmetleri gerçekleştiren yönetim kurullarına, yardım edenlere sonsuz teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz.
Rahmeti Rahmana kavuşan büyüklerimize Allah’tan gani gani rahmetler niyaz ediyoruz.
Yaşayan arkadaşlarımıza, ağabeylerimize sağlıklar, mutluluklar esenlikler; maddi ve manevi bol kazançlar niyaz ediyoruz.

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarımıza, dostlarımıza, ağabeylerimizi kutluyor; hayırlı, bereketli, verimli çalışmalar gerçekleştirmelerini diliyor bu vesileyle bütün Çaykaralılara birlik ve beraberlik içerisinde daha nice başarılara imza atmalarını diliyor; selam hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.