ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
reklam

Demiryolunda Solaklı Vadisinin de adı geçiyor ama…

Demiryolunda Solaklı Vadisinin de adı geçiyor ama…
20.04.2017 17:47
A+
A-

Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi Büyükşehir İl Çevre Planına işlendi. Planda iki alternatif güzergaha yer verildi.

TRABZON Büyükşehir Belediye Meclisinde 1/50.000 ölçekli İl Çevre Düzeni Plan Teklifi görüşülerek kabul edildi. Hazırlanan plana, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ‘Bu yıl proje ihalesi yapılacak’ müjdesini verdiği Trabzon- Erzincan Demiryolu Projesinin de işlendiği görüldü. Çevre Düzeni Planı’na 2 ayrı alternatif hat işlenirken, hatlardan birine göre güneyden gelecek demiryolu Maçka Vadisinden diğerine göre ise Solaklı Vadisinden inerek sahille buluşacak.

EN GÜÇLÜ GÜZERGAH MAÇKA VADİSİ

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Demiryolunun Trabzon-Erzincan bağlantısı, Güneydeki ağla birleştiğinde körfez hattına ulaşmak daha kolay olacak” dedi. Çevre Düzeni Planını hazırlayan firma yetkilisi Nadir Doğan ise, “Bakanlık bize bunları Çevre Düzeni Planına işleyin diyor. Bunlar kesin güzergah değil, önemli olan hattın denize ulaşacağı noktadır. Güzergahların en güçlüsü Maçka Vadisi olarak görünüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: 61medya.com

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. MURAT MUTLU KAZANCI dedi ki:

    Caykaraliların bu işin peşini bırakmaması lazim çaylara dan geçmesi demek Çaykara, Dernekpazarı, Of, Sürmene, Araklı, Arsin, Yomra ilçelerini doğrudan Hayrat, Köprübaşı ilçelerini dolaylı yoldan ilgilendirir. Ayrıca bu güzergahın olması durumunda Rize, Artvin yöresine de faydası olacaktır. Bunlar işlenirse Çaykaralilar tarafından ben eminimki @RT_Erdogan bunun böyle olmasını sağlayacaktır. Bu güzergahta tam 9 ilçe bu hizmetten faydalanacaktır. Bu güzergahın ikinci aşamada Trabzondan sahil yoluyla Samsundaki mevcut hatta birleştirilmesi Ayrıca ihmal edilmemelidir.