ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5610
EURO
34,6876
ALTIN
2.491,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Az Bulutlu
25°C
reklam

Hafızlık Yarışmasında Mücahit Uzan İl İkincisi Oldu

Hafızlık Yarışmasında Mücahit Uzan İl İkincisi Oldu
10.03.2013 11:59
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 201-2013 Öğretim Yılı Trabzon İli İmam Hatip Liseleri arası ‘Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması Tonya’da  yapıldı. Tonya İmam-Hatip Lisesi salonunda yapılan Çaykara İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Uzan il ikincisi oldu.

Daha önce Çaykara İmam Hatip Lisesinde okuyan ve hafızlığını Uzungöl Kur’an Kursunda tamamlayan Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Enes Kaya bu yıl da İl birincisi oldu.  Yarışmada üçüncülük ise Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Murat Küçük’ün oldu.

Geçtiğimiz yıl da yapılan yarışmada Hafızlığını Uzungöl Kur’an kursunda yapan Enes  Kaya birinci, yine aynı kursta hafızlık yapan Mücahit Uzan’da ikinci olmuştu.

İlçemiz Uzungöl Kur’an Kursundan mezun olan Enes Kaya ve Mücahit Uzan’ı hocaları Uzungöl Kuran Kursu Öğreticisi Hasan Gönan yalnız bırakmadı. Mücahit Uzan halen Hasan Gönan hocadan ders almaya devam ediyor. 20 yıldan beri hafız yetiştiren Uzungöl Kur’an Kursu öğreticisi Hasan Gönan yetiştirdiği tüm öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu hafızlık sınavında pekiyi derece ile mezun olarak diploma aldılar.

Enes Kaya’nın birinci Mücahit Uzan’ın ikinci olması Çaykara’da ve hafızlıklarını yaptıkları Uzungöl Kur’an Kursu’nda sevinçle karşılandı.

Çaykara Gazetesi olarak Çaykara’nın mazisine uygun olarak Çaykara’ya hafızlık alanında kazandırdığı başarılar dolayısıyla Enes Kaya ve Mücahit Uzan’ı ve kendilerini yetiştiren hocaları Hasan Gönan’ı tebrik ediyoruz.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Mehmet Demir dedi ki:

    Hollandadan tebrıkler.