ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,6073
EURO
34,7559
ALTIN
2.515,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
19°C
reklam

Muhittin Hamdi Yıldırım İttifakın Trabzon’dan 1.sıra adayı

Muhittin Hamdi Yıldırım İttifakın Trabzon’dan 1.sıra adayı
12.04.2015 13:30
A+
A-

Seçimlere birlikte girme kararı veren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin adayları açıklandı.

İttifak içindeki iki partinin yetkilileri listenin son halini  YSK’ya  bildirdi. Buna göre İttifakın Trabzon 1. Sıra adayı ilçemizin Akdoğan köyünden ve halen Sultanmurat Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım oldu.

muhittin_yildirim (11)

Muhitin Hamdi Yıldırm Kimdir?

04.02.1958 de Trabzon’un Çaykara ilçesinin Akdoğan köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaokulu ilçesinde, İ.H.L Lisenin ilk yıllarını Trabzon’da, son sınıfı ise 1978 yılında Giresun’da tamamladı. İmam Hatip Lisesi yıllarında Trabzon Milli Türk Talebe Birliği Üyeliği ve Trabzon Akıncılar Teşkilatı İ.H.Lisesi Temsilciliği, Giresun İ.H.Lisesinde M.T.T.B  Başkanlığı yaptı.

Daha sonra iki yıl boyunca Manisa-Soma B Termik Santralinde işçi olarak çalışırken, Milli Selamet Partisi Soma İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 27 Kasım 1980 tarihinde Medine-i Münevvere’deki Uluslararası İslam Üniversitesine kaydoldu. ‘’İslama Davet ve Usulud-din Fakültesi’ne’’ de okudu ve 1987 Kasım ayında mezun oldu.

Medine-i Münevverede bulunduğu 7 yıl esnasında İslam âlemindeki çeşitli İslami teşkilatlarla yakın görüşmelerde bulundu.  Son 4 yılını “Milli Görüş Medine-i Münevvere Talebe Birliği” başkanı olarak tamamladı. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın 1986 ve 1987’de kırkar kişi ile Medine-i Münevvereye yaptığı ziyaretleri koordine etti.  Medine’de bulunduğu sürece “Avrupa Milli Görüş Teşkilatlarının Hac Organizasyonları”nın Medine bölümünü  organize etti. Ayrıca Meşhur büyük alim Erzurumlu Hattat Mustafa Efendiden dini ilimler alanında özel dersler aldı. 16 Kasım 1987 de Türkiye’ye döndü.

29 Kasım 1987 de yapılan genel seçimlerin ardından 1 Aralık 1987 tarihinde Ankara’da Refah Partisi Genel Merkezinde Erbakan Hoca’nın daveti üzerine çalışmaya başladı. Bir yandan Refah Partisi Gençlik Eğitim Sorumluluğunu yürütürken; diğer yandanMilli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. İslam âleminden gelen üst düzey delegasyonların Türkiye ziyaretlerini organize etti ve yakın çalışmalarda bulundu. 1988 yılından 1993 yılına kadar Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın başkanlığında ilmi bir heyet tarafından yürütülen “Adil Düzen” çalışmalarının genel sekreteryasını yürüttü. 1989 da Erbakan Hocanın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Bilge Kral Aliya İzzet BEGOVİÇ ile bir hafta kadar birlikte çalıştı. 1993 yılında ‘’Refah Partisi Genel Merkez Eğitim Koordinatörlüğüne’’ getirildi.

Erbakan Hocamız, Milli Görüş Teşkilatlarının Hizmet içi eğitim programlarında bizzat kendisinin anlattığı ‘’Temel Esaslar Seminerlerini” anlatma görevini O’na verdi.  Defalarca Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın temsilcisi olarak yurt dışına gönderildi. 1989 Kanada ve 1990 Avustralya Milli Görüş Teşkilatlarının kuruluş çalışmalarını başlattı. 1988 de Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın kurduğu ve her yıl 29 Mayıs İstanbul’un Fethinde toplanan “Müslüman Topluluklar Birliğinin”organizasyonunda önemli görevlerde bulundu. Refah-Yol iktidarında Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın temsilcisi olarak Rusya’nın Başkurdistan eyaletinde yapılan “Türk Dünyası Gençlik Kurultayına” katıldı. ABD. deki ‘’Kuzey Amerika İslam Birliği Teşkilatı’nın(İSNA)’’ davetlisi olarak yıllık toplantılarına bir heyetle birlikte Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı temsilen katıldı. Ayrıca “D-8 Teşkilatının” kuruluş çalışmaları esnasında Afrika’daki ülkeler ziyaretine Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’la birlikte katıldı.

Refah Partisinin kapatılmasından sonra, 15 Şubat 1998’de beş arkadaşı ile birlikte “yurt dışına öğrenci gönderme iddiasıyla”  28 Şubat sürecinden dolayı haksız olarak tutuklandı. Ayrıca aynı süreçte  on yıldan beri fahri imamlığını yaptığı Hamidiye Camisinde 15 Şubat 1998 de  okuduğu “Ey Müslümanlar Yahudi ve Hıristiyanları sakın dost edinmeyin” ayet-i kerimelerinden dolayı Genel Kurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in Çok Gizli talimatıyla Devlet Güvenlik Mahkemesinde dava açıldı, 2 yıl süren davalar sonunda beraat etti.

Fazilet Partisi döneminde de bütün Milli Görüşçü Teşkilatlarda Eğitim Hocalığı görevini yürüttü.

Saadet Partisinde halen Genel Merkez Eğitim Koordinatörü ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görevini yürütmektedir.

Ayrıca “Uluslararası Müslüman Gençler Birliği (İYFO)“ teşkilatının kurucu üyeliği ve  ve “Anadolu Gençlik Derneği Yüksek İstişare Kurulu” Üyesidir.

24 yıldan beri yurt içi ve yurt dışında on binlerce konferans ve seminer vererek Milli Görüşçü Gençliğin yetişmesine ve şuurlanmasına büyük katkılarda bulundu. Milli Görüş Camiasının her alanında eğitimler vermiş ve çeşitli yayın organlarında birçok makalesi yayınlanmıştır.  Kamuoyunda “Muhittin Hoca” olarak tanınmaktadır.

12 Haziran 2011  ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde memleketi TRABZON’da, Milli Görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nden Milletvekili Adayı gösterilmiştir. Evli ve 5 çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça bilmektedir.

Şu anda Din Görevlileri Birliği Derneği (DinBirDer) Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.