Türkiye’de yandal araştırma görevliliği yaparak çocuk onkolojisi uzmanı olan ilk kişi ve halen Başkent Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi bölümünde görev yapan Prof. Dr. Faik Alisarıoğlu; Derebaşı Virajları ile ilgili olarak Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e açık bir mektup yazdı.
Sarialioğlunun Mektubu,
Vali Sayın Abdil Celil Öz
Trabzon Valiliği /Trabzon
14/12/2015
Sayın Valim,
Bolivya’daki Ölüm Yolu’nun trafiğe kapatılmasından sonra Of – Bayburt Karayolu’nun il sınırlarımız içinde bulunan “Derebaşı Virajları” bölümü dünyanın tehlikeli yollarını araştıran www.dangeousroads.org tarafından DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YOLU seçilmiştir. Bu tanımlamadan sonra yazılı ve görsel basının ve de internet sosyal mediasının yola ilgisi artmış; videoları on binlerce kez seyredilmiş, internet siteleri bir o kadar tıklanmış, TV programları yapılmıştır.
Yolun 1916 yılında Ruslar tarafından yapılması da Trabzon tarihi açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Bugün için yolu daha çok maceraperestler ziyaret ederken yarın tüm turistler gezmek – görmek isteyeceklerdir. Bölgeye yapılan HES orijinal dokuya geri dönüşümsüz zararlar vermiştir. Yarın başka zararların da verileceğini söylemek kehanet olmayacaktır. Bu nedenle, bölgenin SİT alanı olarak bir an önce koruma altına alınması büyük önem taşımaktadır.
Valimiz olarak; bu konuda sağlayacağınız katkı göreviniz olduğu kadar, sizi Trabzonluların kalbine taht konduracak şans kelebeğinizdir. Önerimizi göz önüne alacağınızı umar, biz akademisyenlere düşen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtir, saygılar sunarım.
Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu
İletişim:
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi
Çocuk Onkolojisi Bilim Dalı Başkanı
06490 – Bahçelievler / Ankara
e-posta: faik.sarialioglu@hotmail.com
gsm: 0 (505) 525 2861
ogene bu seferde sit alanıyla uğraşur , yazık fugaralar HESLerdan ne cekgti , sit alan olursa aynı şerah gibi her civi yakinca mahkemeye. bu yol sidalani olmaklık değildir. alti usti rusun işgal yolu, abartmaya gerek yogbence