ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
17°C
Trabzon
17°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
reklam

Şampiyon Olacaksak

Şampiyon Olacaksak
12.02.2013 16:14
A+
A-

Geçen haftaki Galatasaray maçının ardından yazmıştım. “Şampiyonluk hayaline kapılmayın”

Kendi saha ve seyircisi önünde Antep maçına çıkan Trabzonspor bu maçın favorisi idi. Şehir ve taraftarlar Gaziantepsoru rahatlıkla geçip bir hafta aradan sonra liderliği tekrar devralacaktı. Hesaplar bunun üzerine yapıldı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Orta sahada şu ana kadar gördüğüm en isabetli ve en hızlı pas yapan takım Gaziantepspor oldu. Trabzonspor’un baskısını orta alanda hafifletmek ve oyundan düşürmek için hızlı ve çabuk pas
yapmaları Trabzonspor’un belinin kırılmasına sebep oldu. Ayağa oynayan ve sahayı iyi kullanarak Trabzonspor’a boş alan bırakmayan Antep’e karşı Trabzonspor zaman zaman çaresiz kaldı. Zaman zaman da sıkıntılı anlar yaşadı. Bunun neticesinde de 1-0 yenik duruma düştü.

Galatasaray maçına nazaran bu maçta Trabzonspor çok daha diri ve istekli oynadı. Ancak bu yeterli değildi. Sonuca gitmek için bir de yetenek lazım. Büyük Umutlarla alınan takımın en
pahalı futbolcusu Gökhan bu maçta da ne yaptığı anlaşılamadı. Bir gol attı beraberliği sağladı ancak kaçırdığı yüzde yüzlük pozisyonlarla da saç baş yoldurdu. Her zaman iyi niyet ve istek maçı almanıza yeteli değildir. Bazense yetenek ve beceri devreye girer.

Gaziantepspor’un orta alandaki baskısına karşılık Yedek kulübesi ne yaptı. Seyretmekle yetindi.  Geçen haftaki mağlubiyetin faturası anlaşılan sadece tolga ya kesildi.

Gökhan ile Umut aynı özelliklere sahip iki futbolcu. İlk bakışta fiziki özelliklerinden dolayı rakip defansa baskı yapıp ileri çıkmasına en görünüyor gibi olabilir.

Ancak bu yeterli değildir. Artık bu stilde iki santrafor yemiyor. Sekiz maçtır bu böyle

 Buna çözüm bulunmalı. Orta sahada beşli sisteme geçmeli, tek santrafora dönülmelidir. Tek santraforun arkasında Isaac ve Yatara birlikte oynatılmalıdır. Kurtarıcı gözlerle Yattara’ya bakılmamalıdır.

Futbolcu öyle oynadı böyle oynadı demenin bir mantığı yok. Trabzon şehri, Trabzonspor taraftarı futbolu çok iyi biliyor ve bir spor yorumcusu kadar rahatlıkla yorum yapabiliyor.

Takıma güven gittikçe azalıyor. Buna derhal önlem alınmalı, Yedeklere şans verilmeli ve ara transferde takıma kaliteli iki veya üç futbolcu alınmalıdır. Eğer şampiyon olmayı düşünüyorsak
tabii.

Hakem yunus Yıldırım’a gelince olmadık yerde oyunu kesti. Pozisyonları kaçırdı. Verilmesi gereken kartları ve pozisyonları vermedi. Sanki futbolu bilmiyor. Diğer maçlarda olduğu gibi
rizikoya girmiyor. “Görmedim işitmedim bin kaza savdırır”  misali maç yönetti.

27 Ekim 2008 Pazartesi Saat 10:56 tarihinde yayınlanmıştır

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.