ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
35,4869
EURO
36,3811
ALTIN
3.046,67
BIST
9.733,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
reklam

Ulaşım tünelden sağlanıyor

Ulaşım tünelden sağlanıyor
01.11.2019 22:07
A+
A-

Dün saat 23.00 sıralarında  Çaykara- Trabzon ulaşımını sağlayan D-915 karayolunun Dernekpazarı İlçesi Zincirlitaş mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan kara yolu yapılan çalışmalar sonucu tünel içerisinden ulaşıma açıldı.

Çaykara ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan yolda, dün saat 23.00 sıralarında sağanak etkili oldu. Şiddetli yağışın ardından Dernekpazarı ile Çaykara ilçesi arasındaki D-915 yolunun Holo Boğazı (Zincirlitaş) mevkiinde yapımı sürdürülen tünellerin üst kısmında heyelan meydana geldi.

Yamaçtan kopan toprak ve ağaç parçaları nedeniyle yol trafiğe kapandı. İhbar üzerine bölgeye Karayolları ve belediye ekipleri, sevk edildi. Can kaybı ve yaralananın olmadığı heyelan bölgesinde Karayolları, belediye ve kaymakamlık ekipleri, iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı.

Yapılan incelemeler ve alınan önlemelerin ardından heyelanlı yolun çevresinde yapımında sona gelinen 2 tünelden 1’i, kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Trafik tek şeritten kontrollü verilirken, Karayolları ekiplerince başlatılan çalışmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Dernekpazarı Kaymakamlığı’nca kontrollü olarak ulaşımın sağlandığı tünelde sürücülere, dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

‘SON ANDA KURTULDUK’

Tatil için aracıyla Uzungöl’e giderken yolda heyelan olduğunu anlatan Fatih Başdemir, “Bölgeye 5- 10 dakika kala heyelan olmuş. Allah korudu, heyelanın altında kalmaktan son da kurtulduk. Yetkililer geldi sonra tüneli ulaşıma açtılar ve biz de yolumuza devam ettik” dedi.

Heyelanın olduğu yerde tünel girişinde işletmesi olan Yılmaz Kumaş da tünelde yapılan patlatmaların heyelanı tetiklediğini öne sürerek, “Tünel çalışması yapılıyor burada uzun zamandır. Sürekli ateşleme yapıyorlar. Dün de bu çalışmalar oldu. Zannediyorum ki o patlatmaların etkisiyle gevşeyen kayalar, yağışın da etkisiyle yola düştü. Şans eseri kimse o esnada yoldan geçmiyordu. Şükür, olası facia yaşanmadı” diye konuştu.

kaynak:ajanslar

Ulaşım tünelden sağlanıyor 1 Ulaşım tünelden sağlanıyor 2 Ulaşım tünelden sağlanıyor 3 Ulaşım tünelden sağlanıyor 4 Ulaşım tünelden sağlanıyor 5 Ulaşım tünelden sağlanıyor 6

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.