ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
17°C
Trabzon
17°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
reklam

Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat’ta koşulacak

Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat’ta koşulacak
13.02.2017 14:58
A+
A-

Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat’ta koşulacak

 37.Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu

-Türkiye’nin Avrasya Maratonu ile birlikte uluslararası düzeydeki iki yarışmasından biri…

-19 Şubat’ta koşulacak Yarı Maraton’a ilgi büyük…

-Yarı Maraton ile birlikte 10 km Koşusu ve Halk Koşusu da gerçekleştirilecek

İlk kez 1981 yılındaki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda “Trabzon Maratonu” adı altında koşulan ve 7 yıl kesintisiz olarak bu şekilde düzenlendikten sonra, Trabzon’un kurtuluş tarihi olan 24 Şubatlarda yapılması kararlaştırılan ve adı “Trabzon Yarı Maratonu” olarak değiştirilen yarışmanın bu yıl 37’incisi düzenlenecek.

1988 yılında ulusal, 1991’de ise uluslararası düzeyde organize edilmeye başlanan ve kısa adı AIMS’de olan Uluslararası Maratonlar ve Yol Yarışları Birliği’nin programlarında da yer alan Trabzon Yarı Maratonu’na dünyanın dört bir yanından tanınmış atletler katılıyor.

Avrasya Maratonu ile birlikte ülkemizin uluslararası maraton takvimine giren iki yarışmasından biri olan 21.1 km’lik Trabzon Yarı Maratonu’nda geçmiş yıllarda Mehmet Yurdadön, Fatih Çimtimar, Sefa Het, Ahmet Altun, Haydar Doğan, Nihat Bağcı, Zeki Öztürk gibi tanınmış Türk atletlerinin de dereceleri bulunuyor.

Trabzon Yarı Maratonunda erkekler rekorunu Tanzanyalı Pthoustin Baha 2007’de elde ettiği 1.02.30’luk derece  ile elinde bulunduruyor. Bayanlarda ise rekor, Türkiye’den Bahar Doğan’a ait. Doğan, 2009’da yaptığı 1.10.20’lik derece ile rekorunu koruyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun anısına düzenlediği Trabzon Yarı Maratonu ile birlikte 10 km Koşusu ve herkesin katılabildiği Halk Koşusu da organize ediyor. Bu yıl 19 Şubat Pazar günü Trabzon kent merkezinde gerçekleştirilecek olan maraton ve koşularda kazananlara toplam 75 bin lira para ödülü dağıtılacak.

Trabzon Yarı Maratonu ve 10 km Koşusu için kayıt işlemleri www.trabzonyarimaratonu.com adresinden yapılırken Halk Koşusuna katılmak isteyen vatandaşların 13-17 Şubat tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Cemal Kamacı Spor Merkezinde başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat’ta koşulacak 1

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.