ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
reklam

Uzungöl’de yatak kapasitesi 10 yılda 4,5 kat arttı

Uzungöl’de yatak kapasitesi 10 yılda 4,5 kat arttı
03.03.2015 19:53
A+
A-

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden olan  Çaykara ilçesindeki Uzungöl kışın da vatandaşların akınına uğruyor.

Özellikle hafta sonları bölgede hareketlilik yaşanırken otellerin doluluk oranı ise yaz mevsimine göre düşük olduğu gözleniyor. Bölgede yaklaşık 10 yıl önce otellerin yatak kapasitesi bin kadarken, bugünlerde bu sayı özellikle son 3 yılda artarak 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaştı. Yaklaşık 150 kadar otel ve pansiyonun yer aldığı Uzungöl’de yaz mevsiminde yoğunlaşan turist akını münasebetiyle 4 bin 500 yatak kapasitesinin yetersiz kaldığı belirtilirken, yatak kapasitesinin 7 bin 500’e planlandığı ancak imar planı yüzünden bunun gerçekleştirilemediği kaydedildi. Öte yandan kış mevsiminde de özellikle hafta sonları bölgede hareketlilik yaşanırken otel fiyatları da neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda.

Otellerin doluluk oranı yaz mevsimine göre yüzde 5-10’lar civarında seyrederken bölgede Arap turistlere rastlamak mümkün.

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. tayfun dedi ki:

    uzungöl gibi önemli bir turizm bölgesini bizlere tanıttığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.

  2. muhammet ali dedi ki:

    Uzungölümüz neredeyse türkiyenin en büyük turizm bölgesi haline gelecek buda trabzonluları bölge halkını çok heyecanlandırıyor