ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
19°C
Trabzon
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
reklam

Vali Öz Çaykara’da

Vali Öz Çaykara’da
21.09.2013 23:06
A+
A-

Trabzon Valilisi Abdil Celil Öz  incelemelerde bulunmak üzere Çaykara’ya geldi. İlçemize gelen Vali Öz’ü Çaykara kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara belediye başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, Karaçam belediye Başkanı Dursunali Sevinç karşıladı. Parkta vatandaşlarla sohbet eden Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, burada kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

‘YÖNETMELİĞİ BEKLİYORUZ’

Vali Öz’e bir vatandaşın “Devlet yaylara yol su elektrik, hatta asfaltlama yapıyor ama inşaatlara izin verilmiyor bu sorun ne olacak demesi üzerine Vali Öz “Bu konudaki hukuki düzenlemeleri bekliyoruz. Anayasa Mahkemesini İmar Kanunu’na eklenen mera, yaylak ve kışlakların geleneksel kullanım amacıyla geçici yerleşme yeri olarak uygun görülen kısımlarının, talep sahiplerine bedeli karşılığında yirmi dokuz yıla kadar tahsis edilebileceğini öngören hükmü iptal etti. Bu konuda çıkacak yönetmeliği bekliyoruz.” dedi.

Mera ve ormanlarda hızlı bir yapılaşmanın devam ettiğini belirten Vali Abdil Celil Öz “Verilen cezalarda yetersiz. Mühürlüyorsun ama vatandaş üstüne kat atıyor.” diye konuştu.

Vali Öz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mera ve orman arazileri devletin arazileridir. Burada doğmamış yetimlerinde hakkı vardır. Vatandaş bu arazileri işgal ediyor. Bu doğru değildir. Bir bakıyorsunuz yayla’nın ortasında merayı işgal edip yayla yapılıyor. Bu bir haktır. Yaylalarda birde zilliyet durumu vardır. İnsanlar dedelerinden kullanım hakkı olarak kendilerine ulaşan ve işledikleri araziler vardır. Bunlar elbette mera işgali gibi düşünülemez. Bunlar daha farklıdır tabiî ki. Ancak öyle çok katlı binalarda yapmak doğru değildir. Yöresel mimariye uygun binalar yapmak gerekir.”

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. Okur dedi ki:

    Açıklamalar iyi de kelimelerle yerinde anlatım olsa.Bina inşaatları çoğu yaylalarda aldı başını gidiyor,oysa yapılaşmaların daha çok yaylalara özgü yapılarla kendini göstermesi gerek.Yaylalara ulaşım diye asfaltlamaya kadar gidilirse bu gidişat hatalarından geri dönülmez yerleşime doğru yol almaktır ki yaylacılık yolundan olunur.