ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
17°C
Trabzon
17°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
reklam

Yedigöller Yolu Parke Çalışmasından Şikayet Var

Yedigöller Yolu Parke Çalışmasından Şikayet Var
23.09.2013 16:46
A+
A-

İlçesimiz Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü Grup Yolu’nun parke döşenmesi çalışmaları nedeniyle 5 ay süreyle kapatılmasına köylüler isyan etti. Hayvanlarının kışlık yiyeceğinin Demirkapı’da mahsur kaldığını belirten köylüler, “Yolumuz 3 aydır kapalı. 2 ay daha kapalı kalacak. Hiç olmazsa ayda 1 kez olsun yolu açsınlar. Yoksa hayvanlarımız aç kalacak” şeklinde tepki gösterdi. Köylülerin yönlendirildiği tali yolların bozuk ve uzak olması tepkileri daha da büyütürken, “Bize bir yol yapıyorlar. Bunun için teşekkür ederiz ama bu kadar perişanlık olmaz. Hiç olmazsa geceleri 1 saat olsun yolu açsınlar” dedi.

UZUNGÖL Demirkapı-Arpaözü grup yolunun parke döşenmesi çalışmaları nedeniyle 5 ay kapatılmasına yöre halkının tepkisi sürüyor. Hayvanlarının kışlık yiyeceğinin Demirkapı’da mahsur kaldığını belirten köylüler, “Parke döşemesi nedeniyle 3 aydır yolumuz kapalı. 2 ay daha kapalı kalması bekleniyor. Ayda bir kerede olsa yolu açmalarını istiyoruz. Yoksa hayvanlarımızın kış yiyeceği köyde kalacak” diye konuştular. Turizm yolu kapsamına alınan Uzungöl-Demirkapı grup yolunun, genişletme ve parke döşenmesi çalışmaları nedeniyle daha ilk günlerde kapanması yöre insanının tepkisine neden oluyor. Bir süre önce Trabzon İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü grup yolunun turizm amaçlı doğal küçük parke taşı döşeme kaplama yapım işini alan yüklenici firma tarafından yol çalışması nedeniyle yaklaşık 5 ay grup yolunu ulaşıma kapatması Demirkapı ve Arpaözü Köylülerinin yanı sıra aynı güzergâhı kullanarak doğa harikası Yedigöller bölgesini ziyaret eden turistler tarafından tepki ile karşılandı.

Verilen bilgiye göre, yolun kapanması dolayısıyla vatandaşlar farklı güzergâhlara yönlendiriliyor. Demirkapı-Yedigöller bölgesine gidecek olan köylüler için alternatif yol olan Muldat yayla yolu üzerinden yaklaşık 40 kilometre giderek köye ulaşabiliyor. Diğer taraftan Arpaözü Köyüne gidecekler için de Çayiroba (Yente) yolunu takip ederek yaklaşık 35 kilometre yol gidiyor.

Hayvancılıkla uğraşan ve Koyuncular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Demirkapı Köyü sakinlerinden Yaşar Ümit Yüce, “Yol çalışması Haziran ayında başladı. Yaklaşık 3 aydır yolumuz kapalı. Yazları Demirkapı’da kışları ise Ulucami Köyü’nde yaşıyoruz. Ulaşımın sağlandığı tali yol diğer yoldan 10 km daha uzun ve daha kötü durumda. Bu tali yol büyük ve yüklü araçlara uygun bir yol değil. 100 adet balya otu yükleyen bir kamyon daha önce 200 lira alırken şimdi 600 lira istiyor. Otumuzu topladık, balyaladık ama köyümüze getiremiyoruz. Hayvanlarımız kışın aç kalacak. Ayda 2-3 gün açılmasına bile razıyız. O da olmasa gece çalışmadıkları zaman 3-4 saat ulaşım versinler. Perişan olduk, yetkililer bu soruna bir çare üretsin” diye konuştu.Çiftçikle uğraşan Hasan Abanoz ise, “Bunun bir yolu olmalı, bu kadar öneme sahip olan bir yolun 5 ay gibi bir sürede hem de en yoğun olan mevsimde sürekli kapalı olması izah edilemez. Burada herkes mağdur oluyor. Yolun belli saatlerde kapalı olmasına karşı değiliz. Gece de olsa bir süreliğine yol ulaşıma açılmalı. Yolu yapan yüklenici firma ile görüşülerek belli saatlerde yolun ulaşıma açılması sağlanabilir. Bu durumda herkes kendini ona göre ayarlar ve mağduriyetler en aza inmiş olur. Bunun için yetkililerden fedakârlık istiyoruz” dedi.

Kaynak: gunebekis

Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.