ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
reklam

Çaykara Dernekpazarı Dernek Seçimi yaklaşırken

Çaykara Dernekpazarı  Dernek  Seçimi yaklaşırken
27.11.2022 16:17
A+
A-

Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından gerçekleştirilen İstişare toplantısı 18 Kasım 2022 günü Dernek lokalinde Yoğum katılımla gerçekleşti.  Birlik ve beraberlik içinde istişare yapıldı, Dernek Başkanı ve katılım sağlayan diğer konuşmacıların ardından yapılan seçimde 9 kişiden oluşan seçici kurul oluşturuldu.2023 Ocak ayı içerisinde yapılacak seçimde 9 kişilik kurul üyeleri her iki ilçeden karma yönetimi seçecek, seçilen üyeler de Dernek Başkanını seçmiş olacak ve oylamaya geçilecek.

Bu Konu üzerinde görüşlerini dile getiren Çaykaralı Nurettin Dursun’un kaleminden.
Geçenlerde bir arkadaşım yakında Trabzon’daki Çaykaralılar Derneği’nin seçimleri var. Ne yapmamız gerekir diye bir soru sormuş. Ben de bunun üzerine aşağıdaki yazıyı hazırladım.

Dernek, kazanç paylaşımı dışında, belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş insanların oluşturduğu tüzel kişiliktir.

Çaykaralılar hem Osmanlı hem Cumhuriyet döneminde okumaya çok değer veren okumaya alışık insanlar topluluğudur. Bilgi ve kültür düzeyleri fevkalade yüksektir. Devlet bürokrasisinde ağırlıkları küçümsemeyecek oranda yine yüksektir. Çaykaralılar siyaseti Batı standartlarında yaparlar. İnsani ilişkilerinde siyaset ölçü değildir. Demokrasi kültürünü özümseyen insanlardır. Kendi düşünceleri için istedikleri özgürlüğü karşıt düşünceler için de isterler ve birbirlerine de saygı gösterirler.

Dernek başkanı seçilecek vatandaş çıkardan uzak, bütün Çaykaralıların birliğini, beraberliğini, kaynaşmasını, kucaklaşmasını sağlayacak, kardeşliği tesis edecek, derneği herhangi bir siyasi  partinin uzantısı haline getirmeyecek bir kişiliğe sahip olmalıdır. Yukarıda temel ölçüleri sıralanan bir kişilik üzerinde uzlaşmak gerekir. Yönetimi kendi şahsi çıkarları doğrultusunda kullanmayı amaçlayan kişiler yönetimden uzak tutulmalıdır. Yönetim kuruluna seçilecek kişiler, dernek başkanının kişilik özelliklerine sahip insanlardan oluşturulmalıdır.

Aksi takdirde dernek, dernek olmaktan çıkar ve herkes bildiğini okumaya devam eder. Bu da Çaykaralılara yakışmaz.

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

  1. şevket dedi ki:

    nurettin bey aidat yatırdınızmı