Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ilk Eğitim semineri verildi
Yaklaşık iki ay önce kurulan Kooperatifin ilk eğitim Semineri 26 Mart 2022 Cumartesi günü Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lise Salonunda yaklaşık 400 kadın girişimci ile gerçekleşti.
Dernek Çalışmalarını Denek Başkanı Hacer Kuvvetli Başkanlığında Öğretmenler Gülay Yazar, Betül Çakır, Ayşegül Sayar ile yaklaşık üç ay boyunca Çaykara ve Dernekpazarı ilçeleri ve Mahallelerini dolaşarak bu anlamlı çalışmaları hakkında bilgi verildi. Bu bilgiler doğrultusunda tüm kadınlar ortak bir hedef etrafında bir araya geldiler.
Çaykara Dernekpazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Eğitim Çalıştayına, Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ,Çaykara İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan, Dernekpazarı İlçe Tarım Müdürü Turgut Kılıç, Kooperatif Başkanı Hacer Kuvvetli Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu katılım sağladılar
Ayrıca Çaykaralı İş İnsanı Hasan Okur,19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Çaykaralı Ali Kemal Ayan Başkanlığında gerçekleşen eğitim Çalıştayına misafir olarak Ziraat yüksek mühendisi Hakan Gün, Ordu Perşembe Kadın Kooperatifi Başkanı Esin Baş, Emekli Öğretmen Hakkı Albayrak, Organik Tarımda Kontrol ve Sertifikasyon Hizmetleri konusunda Ziraat Yüksek Mühendisi Kamil Karataş katıldılar.
Kadın Kooperatifi olarak kuracakları tesisin finansmanının Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayırsever İş İnsanı Hasan Okur bu anlamda tüm Çaykaralı ve Dernekpazarlı hemşeriler olarak Çaykaralı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na minnet borçlu olduğumuz ifade ederek, Çaykara Uzungöl yolu üzerinde Koldere Mahallesinde Organik Tarım Tesisinin kurulacağını ifade etti.
Kooperatif bünyesinde süt ve süt ürünlerinden tıbbi ve aromatik bitkilere, bahçe ürünlerinden yerel meyve türlerine, hamur işlerinden ahşap ve dokuma ürünlerine kadar çok sayıda yöresel değerlerin üretilerek ekonomiye kazandırılması planlanıyor.